„Duletovi dečaci“ – vojvođanski prvaci

Održan finalni turnir prvenstva Vojvodine u fudbalu za generaciju 2009.

1184

Minule subote (03. april), u Zrenjaninu je održan završni – finalni turnir, Mini – maksi lige, odnosno, prvenstva Vojvodine u fudbalu za pionire rođene 2009. godine.


Osvajanjem prvog mesta, fudbaleri „Krila Krajine 2009.“ ostvarili su veliki uspeh, na ovom takmičenju. Ovu izuzetno darovitu generaciju bačkopalanačkih fudbalera, do vojvođanskog trona, doveo je trener Dušan Beljanski Bađo.

U gradu na Begeju, fudbaleri „Krila Krajine 2009.“, izgubili su samo jednu utakmicu. Naime, u prvom susretu izabranike Dušana Beljanskog, savladala je ekipa „One team“ sa 3:0. Preostala četiri susreta, Bačkopalančani su rešili u svoju korist. Savladali su „Akademiju Bambi“ sa 2:1, sastav „Petrika“ sa 1:0, zatim u polufinalu „Proleter“ sa 6:0 i u finalu „Akademiju Bambi“ sa 4:2.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

– „One team“ nas je u premijernoj utakmici, pobedio sa 3:0, i to nam je jedini poraz na ovom takmičenju. Zanimljivo je, da smo u toj utakmici pružili najbolju igru na turniru, iako smo je izgubili. Bukvalno igrali smo celu utakmice viktorije sa našim protivnikom, koji je samo nekoliko puta prešao centar, ali je uspeo da postigne tri gola.

– Mada su uvodni susret izgubili, dečaci se nisu predavali, borili su se hrabro, junački do poslednjeg daha u preostale četiri utakmice, i na kraju su uspeli da ostvare zaista fantastičan rezultat. Reč je svakako o velikom uspehu, zahvaljujući kome će ova generacija fudbalera, krupnim slovima biti upisana u anale našeg kluba. Kada se zna da je ekipa „Akademija Bambi“ gotovo uvek u završnici prvenstva Srbije, a nju smo uspeli dva puta pobediti, na ovom turniru, onda ovaj rezultat još više dobija na značaju i težini. Državno prvenstvo, za generaciju 2009., biće održano 17. aprila u Šapcu – kaže Dušan Beljanski Bađo, trener prvaka Vojvodine.

Za prvo osvojeno mesto, fudbalerima „Krila Krajine 2009.“, pripale su zlatne medalje i pobednički pehar. Sve čestitke mladim fudbalerima bačkopalanačkog kluba, i njihovom treneru Dušanu Beljanskom, za ostvareni rezultat. Poželimo im, da i na prvenstvu Srbije u Šapcu budu uspešni.

Za „Krila Krajine 2009.“ u Zrenjaninu su igrali, Marko Zarić, Milan Tomić, Dušan Dimitrić, Strahinja Malić, Mihajlo Miskin, Stevan Vlaisavljević, Luka Miskin,Đorđe Papić, Miloš Radaković, Lazar Mihaljević i Jovan Agić.


Pogledaj: Plavi dočekuju Radnik

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here