Ekspresan povratak Despotovljana

849

Samo godinu dana je „Bačka“ iz Despotova provela u najnižem rangu takmičenja, bačkopalanačkom Drugom razredu. Pesimisti u ovom selu su smatrali da će se „Bačka“ teško oporaviti od ovog, kako su isticali, katastrofalnog rezultata i da će se vratiti u Prvi razred, ali uprava kluba se pobrinula da to bude veoma brzo.

Pre skoro mesec dana okončano je prvenstvo u Međuopštinskoj fudbalskoj ligi Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac – drugi razred u kome su Despotovljani ubedljivo bili prvi i direktno se plasirali u viši rang. Tačnije, Bačka se vratila tamo gde joj po kvalitetu sigurno pripada mesto. U, sada već prošloj sezoni, Despotovljani su imali trinaest pobeda i tri remija, bez poraza, sa osvojenih 42 boda, čak jedanaest više u odnosu na najbližeg pratioca „Slogu“ iz Plavne.

-Naravno da smo zadovoljni ovim ostvarenim rezultatom. Očekivali smo to jer smo prošle sezone doveli sedam „stranaca“. Dobro smo se spremili, imali smo kvalitet, igru, rezultate i sada idemo dalje. Očekuju nas novi izazovi – kaže sekretar kluba Miloš Oliver.

Za ovaj uspeh su najzaslužniji igrači, a nekoliko njih se istaklo svojim igrama. To su centarhalf Pavle Đaković, najbolji strelac tima Pera Lukić i iskusni čuvar mreže Goran Ćulibrk.

– Oni su zaista bili najbolji u ekipi, ali bih pre svega istakao da ceo tim zaslužuje pohvale. Prošle sezone smo imali kompaktan i uigran tim, predvođen našim trenerom Jovanom Radojevom – dodaje Oliver.

Plasmanom, odnosno povratkom u Prvi razred, ambicije „Bačke“ iz Despotova mogu samo da rastu, a nikako da padaju. Međutim još je suviše rano govoriti o ciljevima za predstojeću sezonu, jer pripreme još nisu ni počele, a prvenstvo startuje za oko dva meseca.

Ekipa je po okončanju sezone na zasluženom odmoru, a sa pripremama Despotovljani planiraju da krenu tek početkom avgusta. Za sada je sigurno da će se klub pojačati sa 3-4 igrača.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here