Fudbaleri Krila Krajine počeli pripreme za prolećni deo prvenstva

Novi šef struke – ambicije stare

1622
Foto: M. Đ. Kremenović

BAČKA PALANKA: Prvu prozivku fudbalera Krila Krajine, obavio je u subotu 23. januara Milan Mitrović.


Mitrović je tokom pauze između jesenjeg i prolećnog dela prvenstva, kormilo ekipe preuzeo od Branislava Grahovca, koji je tokom najvećeg dela protekle polusezone, vodio bačkopalanačku ekipu. Na kraju jesenje prvenstvene etape, Krila Krajine se nalaze na devetom mestu, sa 22 osvojena boda. Isključivi cilj ekipe u predstojećoj prolećnoj polusezoni, biće očuvanje statusa vojvođanskog ligaša.

Počeo sam da radim u klubu, koji do sada nisam trenirao ni vodio. U hodu ću se upoznati sa igračima, ali i sa svim ostalim što je od značaja za predstojeći prolećni deo prvenstva. Nastojaću da se što pre naviknem na ovu sredinu, na ovaj klub, koji je dobro organizovan. Većina fudbalera su učenici, radnici i studenti pa ću se tokom priprema prilagoditi njima. Naša zajednička obaveza je da što spremnije uđemo u nastupajuću polusezonu. Ambicije kluba su da ostane u ligi. Kako sam obavešten, nekoliko igrača je tokom ove zimske pauze otišlo iz kluba, Međutim, sigurno da će biti i dolazaka igrača, Prelazni rok je do 5. februara, pa ću tek tada znati na koje igrače ću moći računati. Upravo zato, i nisam u mogućnosti da tačno kažem, sa kojim igračima ću raspolagati u predstojećem delu prvenstva“ – kaže Milan Mitrović, šef stručnog štaba Krila Krajine.

 

Kompletne pripreme biće obavljene u Bačkoj Palanci.

Radićemo jednom dnevno. Pod uslovom da sve bude teklo kako sam planirao, treniraćemo tri dana, a nakon toga će uslediti dan pauze. Međutim, određena odstupanja su moguća, zbog obaveza fudbalera na poslu, fakultetu i školi. Svakako da je važno da najveći broj igrača prođe ove zimske pripreme, što je jedan od uslova da ostvarimo željeni cilj – očuvanje statusa vojvođanskog ligaša. Tokom priprema odigraćemo osam kontrolnih utakmica. Prvu kontrolnu utakmicu, zakazali smo sa ČSK Pivarom iz Čelareva. Nakon toga, uslediće i ostale pripremne utakmice u terminima, sreda, subota, jasno pod uslovom da nam vrmenske prilike dozvole“ – naglasio je Mitrović.

Mitroviću će u radu pomagati Dane Dukić, bivši igrač Krila Krajine i bačkopalanačke Bačke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here