Ilić brojao do dvadesetjedan na prvoj prozivci Starog grada

Fudbaleri Starog grada iz Bačke Palanke otpočeli pripreme za novu sezonu.

986
Foto: Mile Kremenović

BAČKA PALANKA: Proteklog ponedeljka pripreme za novu sezonu u Srpskoj ligi Vojvodina, počeli su fudbaleri Starog grada. Na prvu prozivku novom treneru Staropalančana, Trivi Iliću, javio se dvadesetjedan fudbaler.


Među njima je i nekoliko novajlija, koji će u narednoj sezoni nositi žuto – plavi dres. Izvesno je da od nastupajuće sezone, za ekipu bačkopalanačkog trećeligaša neće nastupiti Matijašević, Tanasić, Juhik i Krajnović, koji su bili njegovi članovi u minuloj sezoni.

Na prvom okušljanju, igračima se prvi obratio Dejan Pašin, predsednik kluba.

– Igračima koji su tek stigli u klub želim puno uspeha u radu i igrama u Starom gradu, Svima želim da budete zdravi da se dobro pripremite, što je jedan od uslova da ostvarimo cilj. Od početka ove sezone, ostali smo bez glavnog sponzora, ali je naš sportski direktor Mita Bjeloš, na sebe preuzeo zadatak da dođe do novih rešenja, kada su u pitanju finansije kluba. Trudićemo se da, kao i do sada, ispoštujemo sve što vam obećamo. U klub je došao novi trener Triva Ilić koji će, nadam se, zajedno sa vama uspeti da ostvari cilj – da se izborimo za opstanak u Srpskoj ligi Vojvodina – istakao je Dejan Pašin, predsednik Starog grada.

Novi šef struke Starog grada, Ilić je pred početak prvog treninga naglasio:

– Kompletne pripreme sprovešćemo u Bačkoj Palanci. Radićemo dakle na našem terenu. Već smo uspeli da zakažemo i sve kontrolne utakmice do početka sezone. Jedna od prvih prijateljskih utakmica je u Republici Srpskoj, u Etno-selu Stanišić. Pored toga, zakazali smo i prijateljske utakmice sa Veternikom, Radničkim iz Šida, Novim Sadom. Imaćemo dakle, veoma jake provere. Jako je bitno da se što pre iskristališe ekipa od osamnaest fudbalera koji će na svojim plećima izneti teret u nastupajućoj sezoni. Zadovoljan sam što je okosnica tima iz prošlog prvenstva ipak ostala. Okosanica ekipe su Vlajić i Krstić. Planiramo da dovedemo pre svega dva-tri iskusna igrača, koji bi nadomestili odlazak Tanasića, Juhika, Krajnovića. Na dobrom smo putu da to i uradimo. Imamo timski kvalitet i, uz određeni individualni napredak, verujem da ćemo postići kolektivni napredak koji će nam omogućiti da postanemo stabilan trećeligaš. Neće biti lako, jer je čak šest novih ekipa u našoj ligi. U ligi se nalaze uglavnom dobro organizovani klubovi sa veoma jakim budžetima. Trenutno u Srpskoj ligi Vojvodina ima nekoliko klubova koji, po budžetu, mogu igrati i jači rang od treće lige. Biće veoma teško, ali ja verujem u ovu ekipu koja će, uz dobar rad i posvećenost, ipak ostvariti cilj – očuvanje statusa srpskoligaša!


Pogledajte još vesti u vezi Starog grada:

Kome smeta uspeh, Staropalančana?

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here