Колективна оставка чланова руководећих органа Струковне организације судија ОФС Бачка Паланка

1713

Свих 16 чланова Струковне организације судија ОФС Бачка Паланка поднели су колективну оставку на позицијама руководећих органа овог тела, као и у свим стручним комисијама а у свему према одлуци донесеној на 11. Седници ИО СОС ОФС Бачка Паланка која је одржана дана 22.03.2022. године.


У саопштењу које је стигло на адресу наше редакције, даље се наводи:

„После вишегодишњег труда и рада са евидентним резултатима на унапређењу професионалности, квалитета и квантитета струковне организације а после вишемесечне борбе да се укаже на кршења свих писаних и неписаних статута, правилника, начела и морала са жаљењем Вас обавештавамо да због самовоље Општинског фудбалског савеза и његових руководећих органа, као и изостанка реакције виших инстанци, не желимо више да учествујемо у урушавању саме организације и ове прелепе игре.

Сваки наш позив за разговор или допис са жељом да се све нерегуларности отклоне наишао је на зид ћутања како надлежног општинског савеза, који је под директном контролом пар појединаца, тако и надлежног територијалног савеза. Просто нам је невероватно да у 21. веку и години када српски фудбал доживљава најсветлије тренутке у новијој историји, како на националном пољу пласманом на светско првенство тако и на клупском где смо никад ближе да имамо два учесника у Лиги шампиона, морамо да указујемо на кршење најосновнијих правила функционисања једног фудбалског савеза и његовог такмичења а да при томе сви надлежни из општинског и територијалног савеза остају без рекције и одговора.

Након свих ових година и даље ћемо остати чланови СОС ОФС Бачка Паланка са жељом да својим млађим колегама помогнемо на фудбалском терену и ван њега.

Желимо пуно успеха ОФС Бачка Паланка у даљем раду, нарочито у завршетку фудбалске сезоне 2021/2022 за коју сви знате да је нерегуларна због кршења најосновнијих прописаних правила“. – наводи се у саопштењу.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here