Kome smeta uspeh, Staropalančana?

OFK Stari grad sezonu u Srpskoj ligi Vojvodina, završio na jedanaestom mestu

1193
Foto: Canva

Debitantsku sezonu u Srpskoj ligi Vojvodina, fudbaleri bačkopalanačkog Starog grada, završili su na jedanaestom mestu. U trideset osam odigranih prvenstvenih kola, Staropalančani su ostvarili bilans: 16 pobeda, osam nerešenih rezultata i 14 poraza.


Osvajanje jedanaestog mesta, je uz prošlogodišnji plasman u Srpsku ligu Vojvodina, ujedno i najveći uspeh kluba, u njegovoj istoriji dugoj trideset pet godina.

Odmah nakon završetka minule sezone, neko ili neki počeli su da lansiraju priče, kako će klub istupiti iz narednog ligaškog takmičenja u okviru Treće lige. Međutim, rukovodstvo kluba u kome se među ostalima nalaze Dejan Pašin, predsednik i Dimitrije Mita Bjeloš, sportski direktor, odlučno demantuje te glasine.

Piscu ovih redova, zaista nije jasno, ko su ti zluradi ljudi, koji bez osnova, bez ikakvog povoda pronose glasine, kako će ovaj veoma uspešan fudbalski klub, odustati od takmičenja u Srpskoj ligi Vojvodina, odnosno da će ga zadesiti i nešto još gore. Dobro mi je poznato, da neki, ili usuđujjem se reći mnogi, jedva čekaju da čuju nešto loše ili ne daj Bože zlo, ne samo u fudbalu već uopšte. Oni očigledno imaju veliki problem sami sa sobom, i njima možda jedino doktori mogu pomoći. Zbog čega je to tako i zašto je to tako, moglo bi se nadugačko i naširoko pričati, ali ja ovaj put ipak ne bih o tome.

– Mi smo sredinom protekle godine, kada smo postali trećeligaši, jasno definisali naš cilj – da ostanemo u ligi. Nije bilo lako, ali smo uz veliku napore, borbu, žrtvovanja i odricanja u tome uspeli. Plasmanom na jedanaesto mesto u protekloj sezoni, takmičilo se dvadeset klubova, slobodan sam reći, kao debitanti, ostvarili smo određeni uspeh. Uostalom, dobro je poznato da naš narod teško prašta uspeh – navodi Dejan pašin i dodaje:

– Nismo se osvrtali u protekloj takmičarskoj sezoni ni na koga, ali ni na šta. Radili smo, borili se sa mnogim teškoćama i problemima – ali smo uspeli. Međutim, nije naš najveći uspeh što ćemo i u narednoj sezoni igrati u Srpskoj ligi Vojvodina, već što smo uspeli da mobilišemo veliki broj mladića, dovedemo ih na zeleni teren i na taj način ih spasemo ulice. Zar to nije nešto veliko? Uostalom, najvažnije je da smo bar nekog od dvadesetak uglavnom golobradih mladića, spasili da ne budu na ulici i ne uđu u jedan od brojnih poroka, što je na žalost danas sve češća pojava. Na kraju krajeva, ovaj klub se nekada ranije takmičio i u najnižem rangu, i nije nam bilo važno koji smo na tabeli, već da okupimo decu i omladinu da se bave sportom. Sport je zdravlje, a zdravlje je život. Sada, kada smo u tome u potpunosti uspeli, neko ili neki bi da sve to sruše. Zato im i sada, i sa ovog mesta poručujem, nemojte pokušavati u tome, neće vam uspeti – jasan je Pašin, predsednik Starog grada.

Gotovo prava hajka koja se u poslednjim nedeljama vodi protiv Staropalančana, a čiji je cilj samo jedan – da se naškodi klubu, naišla je na veliku osudu i Dimitrija Mite Bjeloša, sportskog diretora „žuto – plavih“.

– Zaista sam veoma iznenađen lansiranjem priča, da će Stari grad, napustiti Srpsku ligu Vojvodina i preseliti se u rang ili dva niže. To su potpuno neosnovane i neistinite priče. One stižu u trenutku kada rukovodstvo kluba, vodu pravu bitku, da obezbedi sredstva ekipi da se i u narednoj sezoni takmiči u Vojvođanskoj ligi. Međutim, očigledno da se ti i takvi nose mišlju, ne da nam pomognu – već da nam odmognu. Mi od takvih, i ne tražimo pomoć, a najveća pomoć bi nam bila da nam ne odmažu – poručuje Bjeloš i navodi:

– Zato im poručujem sa mesta sportskog direktora, na veliku vašu nesreću, mi ćemo se i u narednoj sezoni takmičiti u Srpskoj ligi Vojvodina. Za razliku od vas, koji očigledno ne znate šta bi, i gde bi, mi u klubu znamo. Imamo zacrtani cilj i sve ćemo učiniti da ga ostvarimo. Možda se desi, da klub u narednoj sezoni ne sačuva status trećeligaša, (ne daj, Bože), ali ćemo što je mnogo važnije sačuvati klub. Ovo pre svega, na radost dece i omladine, njihovih roditelja, nas samih, ali i naših vernih navijača koji nas maksimalno podržavaju. Zato na kraju, želim da uputim jednu poruku svima onima koji bi da dočekuju naš sunovrat – on se sigurno neće desiti – istako je Dimitrije Bjeloš, sportski direktor Starog grada.


Svaka pomoć dobro došla

U Starom gradu, uveliko rade na obezbeđivanju sredstava za narednu takmičarsku sezonu u Srpskoj ligi Vojvodina. Klub i ovim putem poziva sve ljude dobre volje, da mu pruže materijalno – finansijsku podršku. Sa druge strane rukovodstvo kluba će im se na pravi način – marketinški odužiti. Za sve deteljnije informacije pozvati Mitu Bjeloša na telefon 064 82 87 693 i Dejana Pašina broj telefona, 065 26 55 671.


Pogledaj:

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here