Лоше време за општински фудбал

Када сумирамо резултате, можемо бити сигурни да је фудбалска сезона 2021/2022 једна од најлошијих за општински фудбал.

1162

БАЧКА ПАЛАНКА – Фудбалске сезоне у свим лигама у Србији се приводе крају, па се резултати полако могу сумирати. За клубове са територије општине Бачка Паланка, историјски гледано, ово je једна од најнеуспешнијих сезона. У свим лигама вишим од општинске, а у којима наступају клубови из бачкопаланачке општине, или су већ испали или се грчевито боре за опстанак.

ОФК Бачка је после историјских успеха улазака у највиши ранг такмичења, Супер лигу Србије, предходне сезоне испала у Прву лигу Србије, а ове сезоне није успела да задржи прволигашки статус. Бачка ће наредне сезоне играти у Српској лиги (група Војводина). Надамо се да ће челници клуба пронаћи снагу, вољу али и финансијска средства да се одмах врате у Прву лигу.

ОФК Стари град након серије лоших резултата највероватније неће задржи статус у Српској лиги (група Војводина). Опстанак је на нивоу теорије, а ако успеју, наредне сезоне би играли у истом рангу такмичења као и прослављена Бачка. Овако ће се старопаланчани, највероватније, вратити у Војвођанску лигу (север), где ће их сачекати градски ривал, ФК Крила Крајине, који су успели да сачувају статус у Војвођанској лиги (север).

За разлику од Крила Крајине, ЧСК Пивара и Херцеговац, три кола пре краја првенства, воде велику битку за опстанак. ЧСК Пивара је тренутно изнад црте са 30 освојених бодова, колико има и Херцеговац који је испод црте. Надамо се да ће оба клуба смоћи снаге и задржати статус у овом рангу такмичења.

И у Подручној лиги (Сомбор) општинским клубовима „не цветају руже“. До недавно су општински клубови у овом рангу водили главну реч у врху табеле. Сада ту нема општинских клубова, а 4 кола пре краја првенства, товаришка Војводина и обровачки Борац 46 су, уз Раднички из Сомбора, најозбилјнији кандидати за повратак у најнижи ранг такмичења.

Када сумирамо ове резултате, можемо бити сигурни да је фудбалска сезона 2021/2022 једна од најлошијих за општински фудбал. Да ли разлоге треба тражити у раду Општинског фудбалског савеза или се „само потрефило“ оставићемо фудбалској јавности да сама доноси закључке.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here