Мајсторија Воје Балабановића, за победу домаћина

Пријатељска фудбалска утакмица

1321

БАЧКА ПАЛАНКА: Стадион „Славко Малетин Вава“. Гледалаца 250. Судија, Боснић (Бачка Паланка). Стрелци, Трифуновић у 62 и В. Балабановић у 78. минуту за Бачку, а Глишовић у 77. минуту за Раднички 1912.

ОФК Бачка – Грчић, Илић, Ерор, Јевтић, Пантић, М. Балабановић, Глувић, Шарац, В.Балабановић, Пањак, Тасић. Још су играли, Кнежевић, Радовић, Новевски, Леђанац, Ћулибрк, Седлар, Немет, Ракић, Трифуновић, Петковић и Девушић.

Раднички 1912 – Видаковић, Вујошевић, Динковић, Гороњић, Јелић, Петровић, Стеавновић, Антонић, Глишовић, Јованић, Богичевић. Играли су још, Миличковић, Жижа, Дивац, Јанчић, Ристић.


У првом полувремену, и поред тога што је било неколико прилика за постизање голова, мреже су мировале. Домаћи су први дошли у вођство. У 62. минуту, након асистенције Ракића, Трифуновић је главом са 5 – 6 метара сместио лопту у десни угао гола гостију. Сомборци су до изједначења на 1:1, стигли у 77. минуту. Глишовић је сјајним шутем са 18 – 19 метара по земљи, погодио леви доњи угао гола, голмана Кнежевића. Коначан резултат утакмице 2:1, поставио је Војислав Балабановић у 78. минуту. Нападач домаћих је готово на центру игралишта прихватио лопту предрибловао и голмана гостију и шутем по земљи са шест – седам метара, сместио лопту у небрањени део мреже.

М.Ђ.Кременовић

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here