Миле Тешић поново у копачкама

Пријатељска фудбалска утакмица ветерана: Бачка Паланка - Београд Карабурма 2:2 (0:1)

1056

Веома занимљиву и до последњег судијског звиждука резултатски неизвесну утакмицу одиграли су фудбалски ветерани Бачке Паланке и Београд Карабурме. Гости који су у протеклој сезони освојили титулу победника Београдске лиге, први су дошли у вођство. Чубриловић је у 11. минуту ударцем са  14 – 15 метара  искоса са леве стране, сместио лопту у леви угао гола, голмана Михаљевића за 0:1.

У другом делу сусрета гледаоци су видели три гола. Јанковић је у 54. минуту искоса са десне стрене, са десетак метара удаљености, послао лопту у леви доњи угао голмана домаћих за 0:2. Међутим, домаћи фудбалетри се нису предавали. У 59. минуту досуђен је казнени ударац са 11 метара за бачкопаланачку екипу. Тривуновић је био сигуран извођач најстроже казне. Наиме, погодио је десни доњи угао гола гостију за 1:2. Коначан резултат утакмице 2:2, поставио је Меденица. У 76. минуту. Нападач Бачкопаланчана  успео је искоса са десне стрене да смести лопту у мрежу.

Занимљиво је да се након дуже паузе на терену поново појавио Миле Тешић, без сумње најбољи играч бачкопаланачке Бачке у њеној историји. Иако најстарији на терену, показао је да није заборавио да игра фудбал, и са пар сјајних потеза подсетио је на време када је жарио и палио теренима широм некадашње Југославије.

Домаћини и њихови гости, растали су се у добром располоожењу, уз обостарну жељу да се поново састану.


Бачка Паланка, стадион „Славко Малетин Вава“, гледалаца 150. Судија  Малић (Бачка Паланка). Стрелци, Тривуновић у 59. минуту из пенала и Меденица у 76. минуту за Бачку Паланку, а Чубриловић у 11 и Јанковић у 54. минуту за Баоград Карабурма.

Бачка Паланка: Михаљевић, Трифуновић, Чубрило, Пуђа, Вјештица, Карановић, Павловић, Тривуновић, Меденица, Тешић, Д. Бељански. Још су играли, Марковић, Јовић, Савовић, Дукић, Божић, Бајић.

Београд Карабурма: Ћатовић, Близнаковић, Филиповић, Пековић, Влајић, Марић, Мојовић, Срдић, Буквић, Јанковић, Чубриловић. Играли су још, Ћосовић, Крстановић, Топаловић, Јевтић, Живковић, Илић, Двојаковић и Чановић.

1 коментар

  1. „Занимљиво је да се након дуже паузе на терену поново појавио Миле Тешић, без сумње најбољи играч бачкопаланачке Бачке у њеној историји.“ – ipak,postoji izvesna sumnja u ovu tvrdnju autora teksta… Moguće je da je Tešić jedan od boljih fudbaleri koji su igrali za FK Bačka, no, bilo je tu još izuzetnih fudbalera, posebno iz perioda i decenija, kada poštovani autor teksta nije živeo u Bačkoj Palanci… Istorija Bačke Palanke postoji mnogo duže nego što smo mi u njoj, pa tako i fudbal… Ništa ne počinje od nas i ništa se sa nama ne završava…

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here