Neverovatna sezona za OFK „Bačka“ – pet trenera i 39 igrača

Ekipa sa Dunava bila je najslabija u sezoni

479
Foto: OFK Bačka

Turbulentan kraj prethodne sezone nakratko prekinute korona virusom, pa njen završetak uz odluku da će Superliga Srbije biti proširena za čak četiri mesta najavio nam je da će i naredno prvenstvo biti neobično.


Srbija je tako tokom leta dobila prvenstvo od čak 20 klubova, a šest kola pre njegovog kraja već zna jednu ekipu koja ispada. OFK Bačka iz Bačke Palanke sakupila je samo 16 bodova u 32 kola i ostala bez šansi za opstanak u tekućoj sezoni.

Ekipa sa Dunava bila je najslabija u sezoni, a kada se malo zagrebe ispod površine – nije ni čudo što je bilo baš tako. Ovo je bila jedna od najturbulentnijih sezona koju je srpski fudbal ikada video.

Kako drugačije objasniti da je ekipu vodilo čak 5 trenera, a da je u dosadašnja 32 kola Superlige nastupilo 39 igrača?

Zvuči gotovo neverovatno.

Pored Dejana Rađenovića, Gorana Milojevića, Nenada Vanića i Milana Kuljića, kao trener se u sezoni pojavljivao i Stevan Knežević, čovek koji je inače trener golmana u timu iz Bačke Palanke. On je bio prinudno rešenje u 24. kolu, a upisan je kao prvi trener tima i na poslednja dva susreta u eliti.

Novi stručni štab predvođen Kneževićem zapravo je bio prilika da posao u Superligi osete treneri mladih timova u fudbalskoj školi Bačke. Tako su te mečeve vodili mladi treneri Ivan Stojković i Dragan Žarković, ali nije zapisano da su bili šefovi stručnog štaba.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

Svi treneri Bačke:

Dejan Rađenović – 13 kola (1 pobeda, 4 remija)
Goran Milojević – 6 kola (1 pobeda, 1 remi)
Nenad Vanić – 4 kola (1 pobeda)
Milan Kuljić – 6 kola (2 remija)
Stevan Knežević – 3 kola

Niko od njih, očigledno, nije doneo željeni rezultat… Tako je Bačka posle 32 kola prva ekipa koja je ispala iz Superlige jer ima samo tri pobede i sedam remija u dosadašnjem delu prvenstva. Ali, teško je zamisliti da je to samo greška trenera koji su radili u klubu.

Njima je zadatak bio otežan i zbog velikog igračkog kadra, odnosno ogromnih promena u klubu na zimskoj pauzu. Ceo jedan tim stigao je u Bačku Palanku prethodnog januara, a iz kluba je otišlo 12 fudbalera.

U finišu sezone, kada je već postalo jasno da ekipa ispoada iz lige, klub je odlučio da promeni politiku. Tako su šansu da zaigraju za prvi tim dobili brojni omladinci, pa broj fudbalera koji su nastupili u eliti može još da raste.

I nisu svi nastupi fudbalera Bačke prošli neprimetno.

Pojedini igrači privukli su pažnju na sebe tokom ove sezone. Nebojša Gavrić šokirao je fudbalsku javnost frizurom na meču protiv Crvene zvezde, Krsta Đorđević oduševio je golom protiv Partizana, a u zimskom prelaznom roku bilo je egzotičnih pojačanja.

Igrači koji su nastupili za Bačku:

Golman: Aleksa Milojević

Odbrana: Nemanja Lakić-Pešić, Nemanja Zdravković, Marko Klisura, Filip Mitrović,
Danilo Rađen, Dimitije Tomović, Stefan Jovanović, Dejan Parađina, Strahinja Proković, Slađan Mijatović, Dušan Živić, Mladen Veselinović

Vezni red: Nikola Žakula, Nikola Eskić, Nebojša Gavrić, Marko Pantić, Milenko Škorić, Nikola Nedeljković, Nikola Krčmarević, Mladen Lukić, Jevgenij Kazačoks, Marko Stojanović, Nemanja Trifunović, Miljan Marinković, Nikola Zindović, Lazar Mihailović

Napad: Slaviša Stojanović, Krsta Đorđević, Nikola Ašćerić, Luka Ratković, Miloš zličić, Dobrivoje Velemir, Luka Pisačić, Kašpars Švarups, Nebojša Ivančević, Andreja Lazović, Šabat Logua, Nikola Njamculović

Tokom ove sezona deo tima bili su ili još uvek jesu, ali bez nastupa u Superligi i golmani Vukašin Pilipović, Aleksa Ćirić i Đurađ Krndija, kao i fudbaleri Luka Gojković, Rista Pajkanović, Slobodan Babić i Rjohei Mijazaki.


Pogledaj: Željko Karanović novi trener kadeta OFK Bačke

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here