ОФК Бачка кроз призму резултата у Српској лиги Војводина

Бачка је овог лета испала из Прве лиге Србије и самим тим спустила се у Српску лигу група „Војводина“ што је био знак да су клубу потребне корените промене

340
Фото: БАП ВЕСТИ

Не тако давно, Суперлигаш са леве обале Дунава био је клуб чији је стадион био међу водећим здањима и броју навијача на мечевима савезног ранга такмичења према званичној статистици ФСС.


Данас, две године касније ОФК Бачка је члан Српске лиге група Војводина где је после одиграних 7 кола екипа Бачке освојила исто толико бодова, тј целих 7, преноси „Спортски портал“.

Да је у клубу завладала летаргија, да ствари не иду нимало у смеру каквом су се надали нови људи у управи Бачкопаланчана и да је екипа ближа четвртом рангу такмичења него повратку у Прву лигу Србије најбоље осликава чињеница да утакмице Бачке на стадиону Славко Малетин „Вава“ прати једва стотињак оних највернијих навијача који ипак верују да ће доћи бољи дани за бившег Суперлигаша из града са леве обале Дунава.

Кренимо редом

Бачка је овог лета испала из Прве лиге Србије и самим тим спустила се у Српску лигу група „Војводина“ што је био знак да су клубу потребне корените промене.

Мењао се УО клуба, промењен је и стручни штаб, тј из сопствене филијале ОФК Старог Града који је овог лета испао управо из Српсколигашког друштва доведено је десетак играча у прањи шефа стручног штаба Милана Митровића и спортског директора жуто-плавих Димитрија Бјелоша који су задржали своје позиције и у Бачкој добили одрешене руке од новог клубског руководства.

Каснило се са почетком припрема, финансијска конструкција није одрађена на време како треба, те се нису ни могла довести одговарајућа појачања, а и према појединим изворима она што су договорена, због слабих финансијских средстава нису задржана.

Резултати који су постигнути у ових седам кола су показатељ да много шта не штима у редовима Плавих. Само две победе (Бечеј 3-1 и Борац Шајкаш 3-1), уз нерешен резултат у Зрењанину са Радничким (0-0) те порази код куће од екипа Први Мај из Руме (1-2) и Тисе Адоријан (1-3) као и на гостовањима у Кули против Хајдука 1912 (0-1) и Новом Саду екипи Кабела (0-1). Упалила се црвена лампица за аларм на стадиону Славко Малетин „Вава“ те треба очекивати да се нешто покуша променити за боље дане Бачкопаланачког Српсколигаша.

Бачка већ за викенд одлази на мегдан фењерашу на табели екипи Станишића и треба очекивати да Плави донесу сва три бода са гостовања из истоименог места и изласку из кризе резултата и приказаних игара у досадашњем делу полусезоне.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here