OFK Bačka u osmini finala KUP-a Srbije

330

BAČKA PALANKA: U sredu (27.10.), odigrane su fudbalske utakmice KUP-a Srbije. U Bačkoj Palanci sastali su se domaća Bačka i superligaš Proleter iz Novog Sada, a utakmica je završena u korist domaćina rezultatom 4:3, nakon izvođenja penala.


Mesto i datum: Bačka Palanka, 27.10.2021.
Stadion: Slavko Maletin Vava

Vreme početka: 14.30 časova

Delegat: Žutić Đorđe
Glavni sudija: Đorđević Nikola
Prvi pomoćnik: Novaković Novak
Drugi pomoćnik: Obradović Nikola
Četvrti sudija: Miletić Miroslav

Strelci: 0:1 (35’) – Vještica (AG), 1:1 (69’) – Bogdanović Vukašin
Žuti kartoni: Janković, Levićanin, Đorđević, Bogdanović Vu, Mažić, Bogdanović Ve (Bačka), Živojinović, Stojanović, Pejović, Da Silva Evando (Proleter).

BAČKA: Mićanović (G), Mažić, Bogdanović, Todorović, Tanasić, Levićanin, Vještica (K), Janković, Trifunović, Marinković

PROLETER: Dragićević (G), Jovanović (K), Joković, Janković, Tanasin, Bašanović, Mihajlović, Pejović, Živoinović, Stojanović, Mladenović

U 35. minutu postignut je prvi gol za ekipu Proletera i to nakon izvođenja kornera od strane Živojinovića. Loptu glavom ka golu Bačke skreće igrač Bačke, Nemanja Vještica. Na kraju prvog poluvremena, rezultat je 0:1 u korist Proletera.

Vukašin Bogdanović nakon sjajne akcije i proigravanja od strane Petra Tanasića poravnava rezultat na 1:1 u 69. minutu igre. Meč je završen u regularnom delu susreta rezultatom 1:1, a onda su usledili jedanaesterci.

Izvor: www.ofkbacka.rs

U prvom penalu Vještica promašuje, golman Petrić je odbranio, a već u drugom Tomović siguran pogodak dostiže i Proleter vodi. U 3. i 4. penalu pogađaju mrežu i Bogdanović i Evando, a sledeća dva penala promašuju Mijatović iz Bačke i Jovanović iz Proletera. U osmom penalu Tanasić iz Bačke ne uspeva da postigne pogodak, kao ni Tanasin iz Proletera u 9. penalu. Pred kraj, Milenković i Todorović postižu golove iz jedanaesterca za Bačku, a iz Proletera je penal prvo promašio Joković, zatim i Ortiz. Rezultat nakon penala 4:3 u korist Bačke, koja se nakon ovog meča plasirala u osminu finala KUP-a Srbije.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here