Omladinci i kadeti Bačke nadigrali vršnjake iz subotičkog Spartaka

1230

BAČKA PALANKA: U nedelju (13.09.), na stadionu Starog grada, omladinska i kadetska selekcija FK „Bačka“ bili su domaćini vršnjacima iz Subotice. Ugostili su renomirani klub, FK „Spartak“. Ovo je bila prava prilika da bačkopalanački fudbaleri u ovim uzrastima provere svoje tehničko-fizičke sposobnosti.

Omladinci „gaze“ sve redom

OFK Bačka – FK Spartak 3:1 (3:1)

Još jedna odlična utakmica omladinaca Bačke. Savladan je veoma kvalitetan protivnik, koji, moramo reći, ovoga puta nije došao u najačem sastavu ali je bio svakako protivnik za respekt. I Bačka je bila oslabljena neigranjem jednog od najboljih igrača, Nemanje Trifunovića.

Od samog starta Bačka nameće svoj stil igre i polako „melje“ protivnika. Posle nekoliko uvodnih prilika do prve radosti domaćina dolazi u 14. minutu. Požrtvovanost i upornost Nikole Zindovića i lucidnost i majstorija Milana Gostovića urodile su plodom. Naime, Nikola Zindović prvo vrši pritisak na golmana gostiju koji je bio u posedu lopte i uspeva da izblokira njegovo ispucavanje a zatim kada se lopta odbila do drugog igrača Spartaka on ga sustiže oduzima mu loptu i dodaje je do Milana Gostovića koji fantastičnim šutem sa 30 metara šalje loptu pod prečku za 1:0.

I nakon gola Bačka nastavlja sa svojom prepoznatljivom igrom ne ostavljajući protivniku prostora da bilo šta učini u napadu. Ovakva igra donela je dupliranu prednost već u 21. minutu. Golman Bačke Đurađ Krndija šalje dubinsku loptu ka kaznenom prostoru Spartaka, štoper gostiju samo dotiče loptu, a Miljan Marinkovič dolazi do nje i rutinski matira golmana Mihajlovskog za 2:0.

Gosti jednostavno nisu mogli nikako da pariraju Bačkoj koja u potpunosti dominira. Rezultat toga je i treći gol u 37. minutu. Rista Pajkanović šalje dubinski pas ka Dušanu Nemetu, on prima loptu na ivici kaznenog prostora, oslobađa se protinika, izlazi sam pred golmana i levom nogom šalje loptu u mrežu. I onda kada su svi mislili da će se sa rezultatom 3:0 otići na odmor, domaćine je iznenadio Broćilović u poslednjim sekundama prvog dela. Čim se krenulo sa centra sudija je odsvirao kraj poluvremena.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

Bačka je u drugi deo ušla nešto opreznije, a gosti su pokušavali da dođu do gola, međutim nisu uspevali u tome. Naprotiv, Bačka je stvorila 3-4 stopostotne šanse.

Na kraju velika pobeda protiv jedne od najboljih ekipa u prvenstvu i nastavak uspešne serije koja nas ostavlja na prvoj poziciji na tabeli.

Tabela nakon 5. kola

Za Bačku su nastupili: golman Đurađ Krndija, igrači: Dragan Polić, Rista Pajkanović (od 53. min. Marko Grgić), Strahinja Proković, Marko Serdar, Nemanja Petković, Miljan Marinković (od. 57. min. Marko Kljajić), Dušan Nemet, Nikola Zindović, Milan Gostović (od 85. min Dušan Karanović), Aleksandar Orelj, trener – Ivan Stojković.

Igrač utakmice: DUŠAN NEMET


Kadeti pokazali kvalitet

Kadeti: OFK „Bačka“ – FK „Spartak“ 2:1 (1:1)

Kadeti „Bačke“ su potvrdili da su sigurno najveće pozitivno iznenađenje u dosadašnjem delu prvenstva, kako rezultatima tako i igrom. Savladan je protivnik koji je do sada znao samo za pobede i to potpuno zasluženo u otvorenoj igri i nadigravanju sa njim.

Sam početak meča nije ukazivao da će kraj biti pozitivan za bačkopalančane. Iako je odnos snaga na terenu od početka bio ravnopravan gosti prvi postižu gol i to veoma rano, već u 11. minutu golom Videnovića. Bačka nije posustala. Nastavili su da igraju dobro i otvoreno. Rezultat takve igre je izjednačenje u 22. minutu. Aleksej Kolarov prebacuje odbranu gostiju, a Lazar Adžić za delić sekunde stiže do lopte pre golmana gostiju i smešta je u mrežu za 1:1.

I u nastavku meča „ista meta, isto odstojanje“. Otvorena i kvalitetne igra oba tima, stvoreno je po nekoliko prilika sa obe strane ali su mreže mirovale sve do 82. minuta, kada je iz kaznenog prostora Bačke upućena jedna dubinska lopta ka Urošu Kopanji. On je glavom usmerava ka Jovanu Aleksiću koji uspeva da pobegne dvojici čuvara, izlazi sam pred golmana i majstorski šalje loptu njemu iza leđa. Veliko slavlje domaćih igrača na terenu i na rezervnoj klupi. Do kraja protivnik na sve načine pokušavao da stigne bar do izjednačenja ali u obostrano otvorenoj i borbenoj fudbaleri Bačke uspevaju da se odbrane i osvoje veoma važna 3 boda.

Nakon 5. kola kadeti Bačke se sa 9 osvojenih bodova nalaze na 6. mestu Kadetske lige Vojvodine (sever). Treba napomenuti da Bačka ima i utakmicu manje u odnosu na ekipe koje zauzimaju prve četiri pozicije.

Tabela nakon 5. kola

Za Bačku su nastupili: golman Luka Radovanović, igrači Nikola Mirosavljević (od 46. Nikola Kozomora), Lazar Laćarak (od 73. Lazar Vlaisavljević), Jovan Ćulibrk, David Opavski, Aleksej Kolarov, Šćepan Stamatović, Lazar Adžić (od 65. Jovan Aleksić), Ognjen Glišić (od 46. Marko Pajkanović), Uroš Kopanja (od 90. Mateja Jovanović), David Ileš (od 70. Ognjen Maksimović), trener Nenad Petrović.

Igrač utakmice: ALEKSEJ KOLAROV

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here