Omladinci rutinski, kadetima samo bod. David Matić sa prvim timom u duelu sa Spartakom

OFK Bačka - mlađe kategorije

546

RUTINSKA POBEDA OMLADINACA

FK „Tisa – Njerš“ – OFK „Bačka“ 0:3 (0:2)

Omladinci Bačke osvojili nova 3 boda pobedivši u gostima ekipu „Tisa – Njerš“. Omladinci plavih su ozbiljnim pristupom ušli u utakmicu ne želeći da ponove greške iz nekih prethodnih utakmica i takvim pristupom su stigli do šeste pobede u prvenstvu.

Takav pristup se isplatio već u 16. minutu, kada je Nikola Zindović u svom stilu, agresivnim pritiskom na golmana uspeo prvo da ga izblokira a zatim i oduzme loptu i rutinski je smesti u praznu mrežu za 0:1.

Igrao se 24. minut kada je ponovo Nikola Zindović bio u glavnoj ulozi, jedan centaršut upućen ka njemu igrač domaćih u padu zaustavlja rukom i iako Zindović dolazi do lopte i smešta je u mrežu sudija pokazuje na belu tačku. Siguran izvođač je bio Nemanja Trifunović.

Do trećeg gola Bačka je stigla u 67. minutu. Dosuđen je slobodan udarac na nekih 35-36 metara od gola domaćina. A onda se videla prava fudbalska majstorija.

Nemanja Trifunović namešta loptu i videvši da je golman domaćih izašao 4-5 metara ispred svog gola ne očekujući šut sa te razdaljine, on izuzetno jakim a pre svega preciznim udaracem šalje loptu preko golmana a ona odbijajući se od prečke ulazi u mrežu za 0:3.

Omladinci Bačke se nalaze na drugom mestu sa osvojenih 20 bodova.

Sledeće nedelje se nastavlja prvenstvena trka a u goste Bačkoj dolazi ekipa „Tekstilca“ iz Odžaka.

Za Bačku su nastupili: golman Krndija, igrači: Serdar (od 79. Karanović), Polić (od 73. Grgić), Stević (od 80. Radaković), Marinković (od 65. Petković), Nemet, Trifunović (od 80. Kljajić), Zindović (od 80. Maksić), Proković, Gostović, Orelj, trener Stojković.

[rev_slider alias=“belotehna-nova“][/rev_slider]

 

KADETIMA SAMO BOD SA GOSTOVANJA KOD „TISA-NJERŠ“

FK „Tisa – Njerš“ – OFK „Bačka“ 2:2 (2:1)

Kadeti su odigrali nešto slabije i doneli samo bod sa gostovanja u Totovom Selu.

U 18. minutu domaći stižu i do vođstva. Šut sa 17-18 metara iskosa sa leve strane napada završava iza leđa golmana plavih za 1:0. Posle gužve u šesneastercu domaćih lopta stiže do Ognjena Glišića koji preciznim šutem sa 18-19 metara iskosa sa leve strane, šalje loptu u mrežu za 1:1. U poslednjem minutu prvog poluvremena neshvatljiva greška odbrane Bačke.“Plavi“ su bili u posedu lopte na ivici svog kaznenog prostora ali igrač domaćih Đere između dva igrača i istrčalog golmana uspeva nekako da šutne loptu i ona polako odlazi u nebranjenu mrežu. Domaćin na poluvremenu vodi 2:1.

U drugo poluvreme, uz nekoliko izmena, Bačka ulazi mnogo odlučnije i agresivnije i to donosi izjednačenje u 56. minutu. Jovan Aleksić prolazi po levoj strani napada oslobađa se nekoliko igrača protivnika ulazi u kazneni prostor i majstorski šalje loptu u suprotan ugao gola za 2:2.

Nakon toga do kraja utakmice prava opsada gola domaće ekipe, ali rezultat se nije menjao.

Kadeti Bačke se nalaze na 4. metu tabele sa 16 bodova i utakmicom manje.

Sledeća prilika da se zaboravi ovaj „kiks“ Bačke je već narednog vikenda kada „plavi“ dočekuje ekipu Kikinde.

Za Bačku su nastupili: golmani Maleš (od 46. Radovanović), igrači: Kozomora (od 46. Vlaisavljević), Ćulibrk, Opavski, Laćarak, Kolarov, Glišić (od 46. Stamatović), Ileš (od 55.Maksimović), Adžić, Kopanja (od 85. Jovanović), Pajkanović (od 46. Aleksić), trener Petrović.

Još jedan član omladinske škole OFK BAČKA u prvom timu!

David Matić, golman omladinaca, bio je u subotu (10.10.) deo prvog tima u prijateljskoj utakmici između FK Spartaka i OFK Bačke. Ovim gestom nastavlja se podrška omladinskoj školi od strane stručnog štaba prvog tima. Spartak je u ovom meču slavio rezultatom 3:0.


Pogledaj: Panonija dostojan rival „crno belim“ odbojkašicama

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here