Počinje (ne)moguća misija za Bačku

616
Foto: OFK Bačka

BAČKA PALANKA: Ovog vikenda kreće drugi deo fudbalske superligaške sezone. OFK Bačka je razočarala u prvom delu i nalazi se na poslednjem mestu na tabeli sa svega 11 osvojenih bodova sa svega dve pobede i 5 nerešenih duela.


U drugom delu čeka ih „nemoguća misija“ 

Za opstanak je potrebno da Bačka nadohnadi minus od 10 bodova (koliko je udaljena bezbedna zona) što je veliki zaostatak jer više od pola lige ima isti cilj – zadržati status prvoligaša.

Bodovi u gostima jedina šansa za opstanak

Zanimljivo je da je jesenji deo prvenstva po rasporedu bio mnogo lakši za „plave“. Na Vavu su dolazili direktni rivali a u goste se odlazilo „težim“ protivnicima.

Teško je očekivati da će Bačka na Vavi u drugom delu uzimati bodove Crvenoj zvezdi, Partizanu, Vojvodini ili Čukaričkom. Direktnim rivalima za opstanak se ide u goste tako da je jedina opcija za opstanak pobeđivati u gostima TSC, Napredak, Javor, Inđiju, Rad, Metalac …

[rev_slider alias=“petrusha“][/rev_slider]

 

Rekonstrukcija na Vavi

Bačkopalanački superligaš je u poslednjih nekoliko sezona bio sklon čestim rekonstrukcijama stručnog štaba i tima. Sve je to bilo u cilju „popravke“ forme i bodovnih učinaka. I ovoga puta je rukovodstvo kluba napravilo ozbiljan „rez“.

Na Vavu su stigli novi sportski direktor Damir Džimović, trener Nenad Vanić i veliki broj novih igrača.

Među novim igračima ima i internacionalaca. Posebnu pažnju su privukli japanac Miyazaki Ryohei i letonci Kaspars Svapura i Jevgenijs Kazačoks. Tu su i novajlije iz Srbije i regiona Nemanja Lakić – Pešić, Dušan Živić, Filip Martinović, Nebojša Ivančević, Vukašin Pilipović …

Maglovito „jutro“

U generalci sa „Kabelom“, prvoplasiranom ekipom Prve lige Srbije, Bačka je poražena (0:1). Ako se po jutru dan poznaje ono bi moglo biti „maglovito“.

Prva prepreka je Mačva

Drugi deo prvenstva počinje ovog vikenda. Već u nedelju (07.02.) Bačka igra utakmicu „pod moranje“ kada na Vavu stiže Mačva koja je dužnik iz prvog dela. Pobeda je jedina opcija.

RASPORED ODIGRAVANJA MEČEVA 20. KOLA:

Petak (05.02.)

VOJVODINA – TSC

Subota (06.02.)

(13:00) INĐIJA – ČUKARIČKI

(15:00) RADNIK – FK VOŽDOVAC

(15:00) METALAC – RADNIČKI

(15:00) ZLATIBOR – SPARTAK ŽK

(17:00) PARTIZAN – NAPREDAK

Nedelja (07.02.)

(13:00) NOVI PAZAR – CRVENA ZVEZDA

(15:00) OFK BAČKA – MAČVA

(15:00) RAD – PROLETER

(15:00) JAVOR MATIS – MLADOST


Pogledaj: Da mladi fudbaleri brže napreduju

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here