Predsednik Bačke fizički napadnut usred meča! Policija ga čuvala od razjarenih domaćina! (VIDEO)

Pogledajte i najinteresantnije momente utakmice između Timoka i Bačke

902
Foto: OFK Bačka/Stojan Maleš

Proteklog vikenda odigrane su fudbalske utakmice u okviru 15. kola Prve lige Srbije. Bačka je gostovala u Zaječaru, gde je meč sa Timokom završen nerešeno 2:2 (1:2). Međutim, dogodile su se i nemile scene na stadionu.


Bačkoj je gostoprimstvo Timoka bilo više nego vruće od samog starta utakmice. Kako navodi sportskiportal.rs , domaćin se od početka poneo neprimereno prema predstavnicima Bačke, da bi čak potom negde u drugom poluvremenu ove utakmice, predsednik domaće ekipe Timoka fizički nasrnuo na predsednika Bačke i koji ga je uz pomoć određenih lica izgurao, tačnije izbacio sa stadiona.

Nakon ovog incidenta u Zaječaru, OFK Bačka se oglasila saopštenjem u kojem se navodi:

„Danas je ekipa Bačke gostovala u Zaječaru ekipi Timoka u okviru 15. kola Prve lige Srbije. Od početka susreta osetila se ogromna tenzija i naelektrisana i neprimerena atmosfera u svečanoj loži stadiona pod Kraljevicom.

Naime, od početka utakmice prema našim igračima, stručnom štabu i predstavnicima kluba, iz lože domaćina upućivane su najpogrdnije psovke, uvrede… da bi potom oko 60. minuta utakmice pokušan fizički obračun sa predsednikom našeg kluba, Radetom Jelićem, kojem su upućene najstrašnije uvrede, kletve i druge neprimerene stvari koje nisu ni za objavu na klupskom sajtu. Potom je predsednik Bačke, od strane predsednika Timoka i dvojice ljudi u njegovom prisustvu bukvalno izguran i izbačen sa stadiona uz nastavak najstrašnijih kletvi, uvreda i pretnji fizičkim nasiljem.

Nakon toga predsedniku Bačke je pružena zaštita od strane MUP-a Srbije u čijem prisustvu je proveo ostatak utakmice van stadiona. Protiv određenih lica klub će podneti prijave nadležnim državnim organima. Pripadnici MUP-a su na licu mesta evidentirali nemile događaje.

Fudbalski klub Bačka iza sebe ima dugogodišnje iskustvo igranja najviših Saveznih rangova takmičenja u Srbiji. Ne treba da podsećamo da smo nekoliko sezona igrali najviši rang, tj.  Super ligu Srbije, kao i Prvu ligu Srbije, samim tim bili smo na mnogim gostovanjima, mnoge ekipe smo ugostili kao domaćini, možemo samo da konstatujemo da ovako, pa čak ni približno, nigde nismo dočekani, niti smo mi kao klub ikada bilo koga slično dočekali.“ – navodi se u saopštenju OFK Bačke.

Pogledajte najinteresantnije momente sa utakmice: 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here