Процес стварања играча је дуг и мукотрпан

Весељко Тривуновић, координатор у раду млађих селекција ОФК Бачке

1179
Фото: Весељко Тривуновић, лична архива

Новоизабрано руководство бачкопаланачке Бачке, ангажовало је некадашњег играча овог клуба – Весељка Веса Тривуновића, да у предстојећем периоду обавља посао координатора омладинске школе. Евидентно је, да је циљ нове владе бачкопаланчаког трећелигаша, да се клуб у будућем времену више него до сада ослања на властити млади кадар, а мање на довођење играча „са стране“. Ново руководство клуба добро зна, да је пут којим су кренули тежак, спор и напоран, али од њега неће одустати.


– У овом тренутку, Бачка у свом погону има само две млађе селекције, пионирску и кадетску. На жалост, због одређених неспоразума, омладинска селекција, играчи до 18 година, тренутно не постоји. Фудбалери који су за омладинску екипу наступали у протеклој сезони, или су отишли у друге клубове – Борац 46. Обровац, или су због даљег школовања отишли ван Бачке Паланке. Већина њих је, на жалост, престала активно да игра фудбал. Сви наши покушаји да их вратимо у клуб, нису уродили плодом. Жао ми је ових омладинаца, који су могли још једну сезону да играју у нашем клубу, али смо се, на крају, помирили са тренутном ситуацијом. Током сезоне 2023/24., Бачка ће поново имати три млађе селекције и настојаћемо да што више омасовимо њихов рад – каже Весељко Тривуновић, новоизабрани координатор у раду млађих селекција Бачке.

Дакле, у годинама пред нама, Бачка планира да се једним делом ослони на властити играчки кадар. „Домаћи играчи“ би уз ангжовање фудбалера из других средина, сматрају у овом клубу, требало бити формула њеног успеха у будућем времену.

– Желимо да се ослонимо на властиту школу фудбала, која ће изнедрити неког новог Сашу Ивковића, Алексу Вукановића. Они, наиме  имају завидну међународну каријеру. а прве фудбалске кораке су направили у клубовима бачкопаланачке општине. Дакле, клуб  ће велику пажњу у предстојећем периоду обратити на рад млађих селкција. На фудбалерима ових селекција је пре свега, да вредно раде и тренирају. Клуб ће са своје стране учинити све да им омогући несметан рад и развој. Циљ Бачке је да им створи услове за несметан и нормналан рад и напредак. Поред тога, појачаћемо им жељу и вољу за тренинзима и такмичењем, а све са циљем да један број њих, једног дана заигра за прву екипу. Планирамо да направимо сарадњу са свим фудбалским клубовима у општини, како би унапредили њихов рад, а уједно помогли талентованијим играчима да се брже развијају. Са млађим селекцијама Бачке, у овом тренутку раде двојица стално ангажованих тренера, Петровић и Митић – наглашава Тривуновић.

Циљ клуба је да, у наредним сезонама у припреме укључи бар три – четири фудбалера, из властитог младог погона.

– Млади играчи, пре свега, треба да верују у себе, али и да имају много стрпљења. Нека не очекују да ће се све догодити „преко ноћи“, јер све што брзо дође, брзо и оде. Клуб мора широм отворити врата свим младим играчима омогућити им да тренирају, такмиче се, путују и користе опрему, и све ово без било какве надокнаде. Тек након тога, можемо очекивати да они буду стандардни првотимци не само овог клуба, него можда и познатијих и успешнијих клубова и екипа од наше. Отворени смо, дакле, за све, како за децу тако и за њихове родитеље, и учинићемо све да у наредном периоду омасовимо рад клуба са млађим категоријама – јасан је бивши репрезентативац наше земље.

Дакле, у Бачкој су решили да се много више него до сада, окрену раду са млађим категоријама. Управо из тог разлога су и ангажовали легендарног фудбалера Весељка Тривуновића, који ће сасвим је извесно учинити све да Бачка постане прави расадник младих фудбалера.

Од Сокола до Црвене звезде

Садшњи координатор у раду са млађим категоријама ОФК Бачке, Весељко Тривуновић, иза себе има дугу и успешну фудбалску каријеру. Прве фудбалске кораке Весо је начинио у новогајдобранском Соколу, затим је прошао готово млађе селекције Црвене звезде (осим омладинске). Наступао је за Лозницу, Јединство из Уба, За београдске „црвено – беле“ играо је пријатељске утакмице. Након раскида уговора са Црвеном звездом, наступао је за ЧСК Пивару из Челарева, за прволигашку екипу Младости из Апатина, затим новосадску Војводину и ОФК Београд. Уписао је наступе у репрезентацији Србије . Играо је и за једну екипу из Азербејџана, а био је и члан суботичког Спартака. Екипу бачкопаланачке Бачке, својевремено је са осталим саиграчима, увео у Супрлигу Србије.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here