Rađenović: Uspeh se kratko pamti i brzo zaboravlja

599
Dejan Rađenović, trener OFK Bačke - foto: lična arhiva

U OFK Bačkoj polako se stišava euforija proslave ekspresnog povratka u Super ligu, i okreću se narednim obavezama.


Trener Dejan Rađenović nije sklon proslavama i sedeljkama, ma koliko povratak u elitu značio. Poznati stručnjak tvrdi da je malo ovakvih trenutaka u karijeri svakog trenera. – Uspeh se, veli, kratko pamti i brzo zaboravlja, a na neuspesima se lome koplja i padaju trenerske glave. Smatra da je svaka liga jedan dugačak rat, piše Srbijasport.

Rađenović je preuzeo tim u trenutku kada se nalazio u nezavidnoj situaciji (12. mesto). Sve je krenulo pobedom nad Trayalom u Kruševcu.

 

– Mnogo je teže vratiti se, nego kad imaš ambiciju da napadneš vrh tabele. Ispadanje sa sobom povlači osipanje igračkog kadra, smene trenera, odlazak uprave idr… Za nas je prelomna bila serija derbija i susreti sa RFK Grafičarem, Novim Pazarom, Dinamom, a ključne pobede su bile u Novom Pazaru i preokret protiv Metalca u Bačkoj Palanci, ili osvojen bod u 90-om minutu protiv Kabela. Mnogi mi nisu verovali da je bod osvojen u derbiju sa RFK Grafičarem nosio težinu sva tri – uverava Rađenović.

Kao pozitivan primer cenjeni stručnjak je izneo način rada u Metalcu, gde su sačuvali kostur tima i samo ga nadograđivali. Uvek su bili u vrhu i samo je bilo pitanje kada će kvalitet i dobra orgasnizacija rada dati rezultat. Za razliku od njih i drugih, Rađenović je zimus morao da se pojača sa kompletnim timom, i krene u selektiranje i uigravnje nove postave.

– Nismo tražili skupe igrače ili poznata fudbalska imena, to nam raspoloživi budžet nije dozvoljavao. Prvenstveno sam se rukovodio da to budu mlađi i talentovani igrači koji imaju jasan cilj i želju da se pravilno razvijaju u jednoj zdravoj i ambicioznoj sredini kao što je OFK Bačka – naglašva sagovornik Srbijasporta, koji ne voli da ističe pojedince, jer pre svega veruje u snagu kolektiva, a na svakoj utakmici iskoči drugi pojedinac, koji se ugradi u kompaktnost kolektiva.

Kao pozitivan primer uzornog profesionalca pomenuo je kapitena Vojvodine Nikolu Drinčića (37), koji je mnogo prošao i dalje se daje sa velikim žarom i neverovatnom energijom, podjednako, kako na zvaničnim, tako i na prijateljskim utakmicama.

Oops...
Slider with alias matis namestaj novooo not found.

 

Igrači OFK Bačke će biti na odmoru do 29. juna za kada je zakazano prvo okupljanje i početak priprema.

– Moramo se pojačati u svim linijama tima. Ne smemo biti epizodisti i doći u problem kao kad smo napustili društvo superligaša – upozorava Rađenović.


Pogledaj: Dejan Rađenović: Bačka Palanka zaslužuje Super ligu!

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here