Tri i po meseca patnje, pa napadačka rapsodija: OFK Bačka pobedila Metalac

798
Foto: OFK Bačka

BAČKA PALANKA: Završila se najduža serija bez pobede nekog superligaškog tima. Trajala je duže od tri meseca, mnogi su bili spremni da zbog neubedljivog niza otpišu OFK Bačku, ali ekipa iz Bačke Palanke dala je znake života i popravila šanse za opstanak u elitnom rangu. U 17. kolu na stadionu „Slavko Maletin Vava“ ubedljivo je savladala Metalac – 3:1.

Tim Gorana Milojevića se propisno mučio tokom jeseni. Ne samo kad je reč o igri. Veliki problem bila je i realizacija. Na deset utakmica na kojima nije slavio čak sedam puta nije ni gol postigao. Danas, kad mu je u goste stiglo jedno od osveženja takmičenja, usledila je prava napadačka rapsodija Vojvođana. Tri gola u mreži rivala, to se nije desilo još od početka juna, kad je savladan Novi Pazar, tad u Prvoj ligi Srbije.

[rev_slider alias=“norland-novi-„][/rev_slider]

 

Najpre je Nikola Žakula potvrdio status prvog strelca ekipe. I to sa pozicije zadnjeg veznog. Pet golova je dao u ovoj sezoni, od ukupno 14 Bačkinih (zaključno sa današnja tri) i udahnuo život posle ne baš dobrog otvaranja utakmice. Početkom drugog dela Dobrivoje Velemir sa bele tačke i Nikola Ratković prvencem u aktuelnom prvenstvu omogućili su Palančanima beg sa poslednjeg mesta, na kome je sad Mačva.

Iako je pogotkom Igora Maksimovića nagovestio nastavak pozitivnog trenda, Metalac je u nastavku poklekao i zabeležio prvi superligaški poraz još od 12. septembra kad je gostovao Voždovcu.

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here