Tuča navijača, haos i neredi na proslavi Zvezdine titule

562
Foto: Tanjug / Tara Radovanović

Navijači Crvene zvezde izazvali su sinoć tuču tokom proslave titule prvaka države kod Beton hale, na obali Save u Beogradu, gde su raspoređene jake policijske snage. Dve osobe su lakše povređene i završile su u Urgentnom centru.


Pristalice crveno-belih su se okupile na obali Save da bi proslavili 32. trofej šampiona države. Proslava se pretvorila u haos u kome su oštećeni restorani u Beton hali u Beogradu.

Nezvanično se saznaje od policajaca u civilu, koji su bili na licu mesta, da su oni bili napadnuti, jer su neki od navijača Zvezde pomislili da je reč o navijačama Partizana, prenosi Beta.

Međutim, kada su rekli da su policajci, navijači su počeli još više da ih tuku.

Još tokom ceremonije došlo je do sukoba sa ljudima iz jednog lokala koji navodno obezbeđuju navijači Partizana, pa je na početku pogrešno javljeno da je došlo do sukoba navijačkih grupa.

Foto: N1

Na potezu prema Kalemegdanu napravljena je veća materijalna šteta. Ispod Brankovog mosta su stigli specijalci u džipovima, zaštićeni pancirima i postavljeni tako da obezbede taj prostor.

Oko 130 prekršilaca, mahom navijača Crvene zvezde, uhapšeno je posle tuče kod beogradske „Beton“ hale, rekao je Radio-televiziji Srbije ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. Povređeno je nekoliko osoba, prenosi N1.

Foto: Tanjug

„Račun za čišćenje platiće FK Crvena zvezda kako sam zatražio od njih, a što su oni odmah prihvatili. Svi mi koji smo Zvezdaši radujemo se tituli, a proslava je bila spektakularna. Slavlje je u redu, ali u Beogradu se zna red tako da će ovo čišćenje grada da plati Crvena zvezda“, poručio je Vesić na Fejsbuku.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here