У Борац дошли Тури, Козомора и Поњевић, има и оних који су отишли

Фудбалери „Борца 46“ из Обровца се налазе у јеку припрема

1527
Фото: Недељне новине

ОБРОВАЦ – Фудбалери „Борца 46“ из Обровца су са зимским припремама за предстојеће првенство у подручној лиги Сомбор кренули 30. јануара. Тренер Душко Зечевић окупио је око 20 играча који тренирају на клупском стадиону.


Пролећни део првенства ПФЛ Сомбор почиње у суботу (05.03.), а „Борац 46“ прво дочекује екипу „Русина“ из Руског Крстура, потом и „фењераша“ кипу „Радничког“ из Сомбора. Екипа „Борца 46“ се налази на једанаестом месту са 19 освојених бодова, а циљ руководства клуба је да се на пролеће домогне средине табеле и уплива у мирне воде како би сачували опстанак у овом рангу такмичења.

„Борац 46“ је ојачао своје редове доласком Стевана Турија из „Војводине“ из Товаришева, затим одличног халфа Симеуна Козоморе, иначе бившег играча „Борца 46“ који је имао паузу због обавеза на факултету, као и одличног штопера Поњевића који се вратио у свој матични клуб, а донедавно је играо за „Будућност“ из Парага.

Има приче да ће још бити одлазака из клуба, али о томе када се већ деси. Потенцијал „Борца 46“ су млади играчи који се све више намећу. То су Гламочанин, Станковић, Радивојков и Обрадовић који чине будућност екипе. Тренер Зечевић је оптимиста и сматра да ће клуб испунити сва очекивања. Званично се зна да су клуб напустила браћа Баланго који су прешли у редове српсколигаша ОФК „Старог града“ из Бачке Паланке, као и центарфор Владимир Станишић који је отишао у Петроварадин.

Голман Марко Ђукић је повређен и опоравља се од повреде, али се већ прикључио припремама. Њега је до сада успешно заменио некадашњи голман „Тврђаве“ из Бача Крстић, „Борац 46“ је одиграо и једну пријатељску утакмицу са „Нештином“ и победио са 4:1, али је планирано да се одигра бар још четири припремна меча како би играчи имали што више лопту у ногама.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here