Ветерани „Бачке“ и „Синтелона“ одиграли пријатељску фудбалску утакмицу

Живковић двоструки стрелац

1135

БАЧКА ПАЛАНКА – У суботу (11.06.) ветерани „Бачке“ и „Синтелона“ су на стадиону „Крила Крајине“ одиграли пријатељску утакмицу у којој је победу однео „Синтелон“ са 3:2. Голове су постигли Бане Живковић (два) и Чалија за „Синтелон“, а Борко Новаковић и Дарко Савовић са „Бачку“.

– Са поносом могу рећи да ово наше фудбалско дружење траје већ пуних десет година. Многи његови учесници једва чекају да се нађемо да би се видели, дружили и одиграли утакмицу. Резултат је најмање битан на овим утакмицама. На крају сваке утакмице одемо на „треће полувреме“ где наставимо да се дружимо, изјавио је на крају утакмице Војислав Зубац, један од сталних учесника ових сусрета. Ово дружење ће, по његовим речима, и даље трајати.

Ветерани ФК Синтелон
Ветерани ОФК Бачка

– Док смо били кадети и омладинци, између наше две екипе је постојало велико ривалство, али и другарство. Иницијатива за одигравање ових утакмица потекла је од нас који смо играли за „Синтелон“, јер смо се прво ми састајали играјући мали фудбал. Након тога сам са бившим голманом „Бачке“ Милутином Михаљевићем договорио једну утакмицу између ветерана два клуба. Тако је све почело, а након те прве уследили су наши сусрети, који трају већ једну деценију, додао је Зубац.

Истакнимо на крају да је у обе екипе наступило око 50 фудбалера. Овај пут изостао је наступ 4-5 фудбалера из оправданих разлога.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here