Viši rang nagrada igračima za odanost klubu

FK "Vojvodina" Tovariševo

186
FK Vojvodina Tovariševo

TOVARIŠEVO: Pod vođstvom trenera Vladimira Tankosića fudbaleri „Vojvodine“ su pripreme za novu sezonu počeli 1. jula. U proteklom prvenstvu Područne lige Sombor zauzeli su drugo mesto. Odlukom Fudbalskog saveza Vojvodine, Tovarišani su se ipak plasirali u Vojvođansku ligu – Sever.


– Osvajanjem drugog mesta smo se izborili za plasman u Vojvođansku ligu, ali moram da napomenem da smo „na kraju“ osvojili isti broj bodova kao prvoplasirani „Hercegovac“ iz Gajdobre. Plasmanom u viši rang na neki način ispravljena je nepravda koju je doneo korona virus koji nije dozvolio da se na regularan način okonča sezona, kaže Vladimir
Tankosić.

U nastupajućem prvenstvu Tovarišani će se uglavnom osloniti na sopstveni igrački kadar.

– Svi igrači koji su se izborili za plasman u višu ligu, osim Vujasinovića, ostali su u klubu i braniće njegove boje u sezoni koja je pred nama. Osim njih, u ekipi će biti i nekoliko naših bivših fudbalera Marko Milovanov, Bogdan Cvijić i Miša Jovanov, kao i Aleksandar Milićević. Sa nama od ovog leta trenira i Veljko Tegeltija.

[rev_slider alias=“delicija“][/rev_slider]

 

Ambicije kluba u predstojećem prvenstvu su da zauzmemo neko od mesta u sredini tabele, kaže Tankosić.

Šef struke Tovarišana posebno ističe da je plasman u višu ligu stigao kao nagrada za višegodišnji vredan i posvećen rad cele jedne generacije fudbalera koji su godinama zajedno u klubu.

-U toj generaciji su pre svih Ramić, Ranisavljev, Vujanović, Nikolić, Gojko i Milovan Stanojev, koji je do nedavno igrao, a sada se nalazi na mestu predsednika kluba. Svi oni su zaslužni za ovaj uspeh. Svima njima plasman u Vojvođansku ligu je nagrada za višegodišnju privrženost našem klubu.

Do početka nove sezone Tovarišani će odigrati nekoliko utakmica. Dve su već odigrali – pobedili su bačkopalanačke „Orlove BP“ sa 2:0 i pretrpeli neuspeh od mladenovljanske „Budućnosti“ sa 0:1.


Pogledaj: Bačka odigrala pripremnu utakmicu sa Inđijom


 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here