Završeno III otvoreno prvenstvo Bačke Palanke u šahu

1040

U četvrtak 05.01.2017 god. odigrano je poslednje kolo na III otvorenom prvenstvu Bačke Palanke u šahu.

Šahisti iz opštine Bačka Palanka, i iz susednih opština Bač i Šid borili su se 9 kola za nagrade i za rejting. Na kraju je najuspešniji bio Matović Mihajlo sa 7,5 osvojenih poena. Njemu je pripao pehar i prva novčana nagrada. Drugo mesto je zauzeo Brajić Miloje sa 6,5 poena, koliko je imao i trećeplasirani Dermišek Stipa, ali i slabiji buholc koeficijent. Četvrti je Parnicki Zlatko sa 6, peti Popović Dobrivoj, takođe sa 6 poena. Šesto mesto je pripalo Zonjić Milošu sa 5,5 poena. To su ujedno i igrači koji su osvojili nagrade.

Od omladinaca koji su učestvovali na turniru najuspešniji je, posle Matovića bio Lalić Nikola sa 4 poena, zatim Marjanov Milan sa 3,5 i Golić Ognjen sa 2,5 poena. Oni su nagrađeni šahovskom literaturom.
Turnir je izazvao veliko interesovanje među ljubiteljima šaha. Svako veče kad su igrane partije sala šah-kluba je bila puna posetilaca.
Organizovanje turnira pomogli su : Opština Bačka Palanka, DDOR Bačka Palanka, šah-klub „Mladenovo“,“Grafokartonka“, „Medica“ i knjižara Perić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here