22 медаље за кајакаше KKК „Tarkett“ на Купу Паноније

Куп Паноније одржан у Апатину поводом обележавања 75 година постојања клуба Панонија

240
Фото: Pexels

У суботу (21.05.), одржан је Куп Паноније у Апатину. Иако ове године ККК Панонија „пуни“ 76 година, због пандемије ковид 19 клуб прошле године није могао на прави начин прославити јубилеј, па су такмичењем обележили 75 година рада.


Такмичење је одржано у категорији млађих пионира, пионира, кадета, јуниора и сениора. Присуствовало је 9 екипа, са укупно 150 такмичара. Бројна екипа KKК „Tarkett“ је имала своје представнике у готово свакој дисциплини, и већина њих је успела да довесла до медаље, тако да је коначан скор на крају био 22 медаље, од којих 5 златних, 5 сребрних и 12 бронзаних.

У категорији млађих пионира, код дечака до 9 година такмичар KKК „Tarkett“, Никола Бељански освојио је златну медаљу у мини једноседу. У категорији дечака до 10 година, Теодор Роквић је био најуспешнији са освојене две медаље, златном у мини двоседу са Филипом Радовановићем и бронзом у мини једноседу. И дечаци у категорији до 11 година су били успешни, међу њима најуспешнији Ненад Миливојевић са освојеном бронзаном медаљом у мини једноседу и сребрном медаљом са Лазаром Стојаковићем у мини двоседу.

Код девојчица, клуб су представљале само две млађе пионирке Теодора Стојадиновић и Марија Иванковић и то у категорији до 11 година, и оне су у својој трци у мини двоседу довеслале до бронзане медаље. У категорији пионира најуспешнији је био Ћурковић Михајло са освојене две медаље, бронзаном у кајаку једноседу и сребрном у кајаку двоседу са клупским колегом Туцкешић Марком. Међу девојчицама, Икић Маја и Рађеновић Сара су у кајаку двоседу на 500м успеле да довеслају до бронзаног одличја.

Кајак клуб ККК „Tarkett“ може да се похвали заиста добром екипом у категорији кадета. Међу њима најбољи Вјештица Вељко са освојеном златном медаљом у кајаку једноседу на 500м и Страхиња Драгосављевић који је довеслао до сребрне медаље у истој трци. Ова два момка су пар трка касније веслала двосед и у сјајној трци прошли кроз циљ као првопласирани, освојивши злато. Ни девојчице у овој категорији нису биле ништа мање успешне, Невена Сич је освојила две бронзане медаље, једну у кајаку једноседу на 500м и другу у кајаку двоседу са својом клупском колегиницом Леном Роквић.

Добро је познато да је мушко-женски двосед, тзв. микс већ посатао део редовног програма скоро свих такмичења, па није изостао ни на овој регати. ККК „Tarkett“ је имао представнике и у овој трци у категорији кадета, па су Ања Кајтез и Страхиња Драгосављевић прошли кроз циљ као трећи и освојили бронзану медаљу. У јуниорској категорији освојено је 6 медаља. Лука Јаковљевић се окитио са две медаље, сребрном из кајака једноседа и бронзаном из двоседа са Страхињом Драгосављевићем. Такође две медаље освојио је и Икић Дамир, обе из кајак двоседа и то сребрну са Вељком Вјештицом и бронзану у мушко-женском микс двоседу са Иваном Дамјанов.

И девојке су у овој категорији биле успешне, Андреа Парошки са бронзом из једноседа на 500м и такође бронзом из двоседа са Иваном Дамјанов. У категорији сениора, „Tarkett“, су представљала два јуниора, Лука Јаковљевић и Дамир Икић у кајаку двоседу на 500м, иако су веслали за старију категорију ови момци су прошли кроз циљ први, и освојили златну медаљу.

Била је ово још једна провера форме наших кајакаша и са нестрпљењем очекујемо наставак сезоне који, надамо се, неће бити ништа мање успешан.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here