Бачкопаланачки кајакаши завршили припреме у Турској

Прво национално такмичење у сезони, Првенство Србије на 5000 метара, одржаће се 16. априла у Бачкој Паланци

599
Извор: Кајакашки савез Србије

На овогодишње основне припреме у традиционалној бази српских кајакаша у Анталију, отпутовао је велики број такмичара који су место на припремама изборили према правилнику Савеза.


„Циљ ових припрема је био да у зимском периоду превесламо што већи број километара у поднебљу где је клима повољна за ту врсту тренинга. Уз добре услове и квалитетну логистику комплетан овај припремни период од укупно шест недеља, обављен је по плану тренера. С обзиром да нас већ у мају очекују учешћа на Светским куповима, на којима ће бити и извршена коначна селекција нашег националног тима који ће нас представљати на европском и светском првенству, наша екипа тад треба да буде у изврсној форми, тако да је овај тренутак изабран у складу са предстојећом сезоном“, објаснио је селектор репрезентације у спринту, Мирослав Родић.

За разлику од претходних година, временске прилике у Анталији нису у потпуности ишле на руку нашим такмичарима.

“Пратило нас је изузетно хладно време и при крају припрема смо имали неколико такмичара који су се перхладили, међутим, захваљујући тимском лекару пребродили и те тешкоће, те можемо рећи да су сви задовољни припремама“, додао је селектор Родић.

Осим српске екипе у Анталији је ове године боравио и велики број такмичара других репрезентација.

“Ове године осим временских услова који нису били идеални, пратила нас је и велика гужва на тренинзима на води где је по некад било и 30 пратећих чамаца и преко 130 такмичарских чамаца. Међутим и поред тога како унутар нашег тима, тако и са осталим екипама постојала је максимална сарадња, и сигуран сам да смо за протеклих шест недеља направили одличну основу за напорну сезону која је пред нама“, закључио је Мика Родић.

На припремама у Турској боравили су:

Александар Јовановић, Анастазија Бајук, Анђело Џомбета, Бојан Зделар, Бранко Лагунџић, Димитрије Стојшић, Дина Бацељ, Дуња Станојев, Ервин Холперт, Каталин Гере, Лука Мањенчић, Лука Стојков, Марија Достанић, Марко Драгосављевић, Марко Новаковић, Марко Суботић, Михаило Суботић, Миленко Зорић, Небојша Грујић, Никола Ковачевић, Никола Расулић, Оливера Михајловић, Стефан Векић, Стефан Врдољак, Страхиња Стефановић, Тијана Арсић, Вељко Довраговић, Владана Пешић, Владимир Торубаров, Војин Рудовић и Жељана Петровић.

На припремама су са такмичарима, осим селектора Мирослава Родића, били и тренери: Урош Павловић, Ненад Косијер, Ђурица Левнајић, Урош Митјев, Симо Болтић и Душан Ружичић. Да би такмичари на што бољи начин могли да искористе основне припреме, у Анталији је боравио и физиотерапеут Милош Малешевић, као и лекар Предраг Милковић.

Прво изборно национално такмичење за састав репрезентације је Куп Србије који се од 28. до 30. априла одржава на Ади Циганлији, док је прво национално такмичење, Првенство Србије на 5000 метара 16. априла у Бачкој Паланци.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here