Dunja Stanojev bronzana, Dini Bacelj dve medalje na takmičenju Olimpijske nade

Čestitke svima!

657
KKK Tartkett

RAČICE: Bačkopalančanke, takmičarke KKK „Tarkett“, Dunja Stanojev i Dina Bacelj osvojile su medalje u jednosedu na 500m u svojim uzrasnim kategorijama na nezvaničnom Prvenstvu sveta za takmičare do 17 godina, koje je održano u Račicama u Češkoj.


U finalnim trkama u jednosedu na 500m od naših takmičara prvi je nastupao Strahinja Dragosavljević. Iako je hrabro krenuo od starta i većinu trke bio na trećoj poziciji, u samom finišu trke falilo mu je malo snage, pa je završio trku na 7. poziciji.

Nakon njega na stazu je izašla Dunja. Od početka je bila u vodećoj grupi, veslala konstantno i snažno i do kraja ostala na trećoj poziciji. Bolje od nje bile su samo njene vršnjakinje iz Slovačke i Mađarske.

Dina Bacelj veslala je kao iskusna takmičarka. Krenula je odvažno i snažno, a u finišu je skupila snage da podigne tempo i osvoji srebrnu medalji.

Dunja Stanojev

Dina je osvojila i medalju u dvosedu na 500 metara u konkurenciji takmičarki do šesnaest godina. Katalin Gere i Dina Bacelj osvojile su bronzanu medalju, pošto su finale izveslale za 1:53.944. Zlato i srebro osvojile su posade Mađarske.

Dina Bacelj

Čestitke svima!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here