Нова медаља стиже у Бачку Паланку! Европско сребро за Дуњу Станојев

536

БЕОГРАД – Нове сјајне вести нам стижу са београдске Аде Циганлије где се одржава Европско првенство за јуниоре и млађе сениоре у кајаку и кануу на мирним водама.

Дуња Станојев се поред шампионске титуле остварене у двоседу са Дином Бацељ у дисциплини К-2 500м, окитила и европским сребром у спринту на 200м у јуниорској конкуренцији. Она је извеслала трку у времену 41.740, злато је припало немици Roussiekan (41.240) а бронза мађарици Kisko (41.290).

“Срећна сам, задовољна, срце ми је пуно радости. Ово је највећи успех у мојој каријери до сада. У Братислави смо недавно имали трку где смо одмериле снаге са страним такмичаркама И забележиле добар резултат, то је била нека увертира за ово што смо имале у Београду. На Ади Цигналији, на шампионату Европе дочекала нас је јака конкуренција, жесток темпо, али велика борба са јасним циљем од првог завеслаја до потпуног тријумфа. Показале смо да вредимо и тамо, али И сада у Београду” – рекла је Дуња двострука освајачица медаље за Србију на ЕП у српској престоници.

Браво за Дуњу Станојев!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here