Dunji i zlato u sprintu, Strahinji srebro i bronza

518

Dunja Stanojev osvojila je zlatnu medalju na regati “Olimpijskih nada” u Račicama u jednosedu na 200 metara. Stanojevljeva je u konkurenciji takmičarki do 17 godina ubedljivo tirjumfovala pošto je trku završila u vremenu 43.124 sekundi.

Srebro je pripalo Nemici Čelsi-Lin Rusiekan (43.916), a bronza Slovakinji Bjanki Sidovoj (43.960). Našoj drugoj predstavnici u finalu, Vladani Pešić, medalja je izmakla za 4 desetinke i morala je da se zadovolji četvrtim mestom.

Strahinja Dragosavljević osvojio je srebrnu medalju u jednosedu na 200 metara u konkurenciji takmičara do 15 godina. Dragosavljević je u finalu deonicu izveslao za 38.780 sekundi, dok je Žilijen Madelen iz Francuske (38.142) bio samo šest desetinki brži. Bronzanu medalju osvojio je Portugalac Alfonso Gaspar (39.178). Osvajanjem srebra na nezvaničnom prvenstvu sveta u svojoj uzrasnoj kategoriji, Strahinja je najavio da je krenuo stopama starijeg brata Marka.

Odličan dan u Račicama zaokružila je posada muškog četverca na 500 metara u konkurenciji takmičara do sedamnaest godina koja je osvojila bronzanu medalju. Lazar Dubaić, Mihajlo Jeftić, Strahinja Dragosavljević i Mihajlo Dadić finale su izveslali za 33.055 sekundi. Identično vreme izveslala je i druga posada Italije što je ustanovljeno pomoću fotofiniša. Zlatna medalja pripala je posadi Češke (32.717), dok je srebro osvojila prva posada Italije (33.001). Koliko je jaka konkurencija u toj disciplini najbolje govori podatak da je svih devet posada u finalu kroz cilj prošlo u razmaku od samo osam desetinki!

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here