Двосед Ервин Холперт-Миленко Зорић финалисти у Рачицама

Миленко Зорић из Бачке Паланке наступиће у двоседу у финалу трке на 1,000 метара

232
Фото: Кајакашки савез Србије

Поподневна сесија првог дана Светског купа кајакаша у Рачицама, у Чешкој, донела је и добре вести за један од најтрофејнијих српских спортова.


Бојан Зделар, 22-годишњак из Сремске Митровице, ушао је у финале трке на 1,000 метара у конкуренцији 48 такмичара! После петог времена у квалификацијама, светски и европски шампион за млађе сениоре заузео је друго место у својој полуфиналној трци, пошто је гледао у леђа само Италијану Бургу, који га је надмашио за 20 стотинки.

Други српски представник, Михаило Суботић, био је шестопласирани у својој полуфиналној групи, па ће у суботу веслати у Б финалу, за пласман од 10. до 18. места. Финале Зделара на програму је од 12:55 часова, а млади српски ас веслаће у стази 3, одмах поред светског првака, Португалца Фернанда Пименте.

У финалу трке на 1,000 метара наступиће и искусни српски двосед; Ервин Холперт и Миленко Зорић, који је победио у другој квалификационој трци са резултатом 3:15,26 минута.

Филип Ратков и Миодраг Икадиновић знали су да им и последње место у квалификацијама доноси пласман у полуфинале, па ће у суботу (16,30 часова) покушати да се докопају једне од прве три позиције и уђу међу девет најбржих чамаца.

А финале са Холпертом и Зорићем на програму је у недељу од 11:34 часова.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here