Izborno takmičenje ispunilo očekivanja

721
Фото: Кајакашки савез Србије

Kajakaški savez Srbije organizovao je izborno takmičenje za sastav juniorske i seniorske reprezentacije u sprintu. Takmičenje u Bačkoj Palanci ujedno su bile i testiranje forme, ali i priprema za učešće na Svetskom kupu u Segedinu.


Kandidate za nacionalni tim na Tikvaru poslalo je dvanaest klubova, pa je tako snage u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji odmerilo šezdesetak takmičara.

Selektor sprinterskog tima dr Pavle Jovanov zadovoljan je pokazanom formom:

„Pratio sam rad takmičara tokom cele dosadašnje sezone i nisam previše iznenađen. Neka očekivanja su ispunjena, a ovakvo takmičenje za stručni štab je dobro jer se bolje vide neki detalji koje ne možete videti na treningu. Zadovoljan sam kvalitetom takmičara koje trenutno imamo. Nadam se da ćemo oformiti neke nove posade, da ćemo ući u proces priprema za izbijanje olimpijskih kvota koje nas čeka, nadam se, početkom naredne sezone„, naglasio je Jovanov.

[rev_slider alias=“matis-namestaj-novooo“][/rev_slider]

 

Takmičenje u Bačkoj Palanci održano je u skladu sa preporukama Ministarstva omladine i sporta kao i Kriznog štaba, kako bi svi učesnici bili sigurni.

„Ovo takmičenje smo na neki način razvukli na četiri takmičarska dana kako bismo obezbedili sve uslove da takmičari budu bezbedni, i dobili smo olimpijski tim Kajakaškog saveza Srbije. Na Prvenstvu države ćemo imati priliku da izbijanje za međunarodni tim, tako da će to biti takmičari u disciplinama koje nisu olimpijske, a istovremenoi su afirmativne za mlade sportiste i time ćemo sledeće nedelje proširiti sastav reprezentacije za još nekoliko imena„, dodao je selektor.

Trofejni reprezentativac, Marko Dragosavljević, ističe da je zadovoljan formom i dodaje da mu je nedostajalo takmičenje:

„Nedostaje mi taj osećaj pre trke, ta uzbuđenost, neka pozitivna trema i uopšte pripremanje za trku dok si u čamcu, pa dok izađeš sa vode da gledaš rezultate posle kvalifikacionih trka, da nekako studiram kako može biti u finalu. Jako je dobro što su se poboljšali uslovi u celoj ovoj situaciji da možemo da imamo trke„, kaže Dragosavljević.


Pogledaj: Izborni treninzi za nacionalni kajakaški tim na Tikvari (VIDEO)


Zbog specifične situacije nije bilo razloga da se trenira punom parom, ali Marko naglašava da je trenirao na oko 90% jer je bilo neizvesno da li će uopšte biti takmičenja ove sezone.

„Svi znamo da u godini možeš da izvučeš maksimalno dve perfektne forme, a mi ove godine nismo imali uopšte jasnu sliku daljeg toka sezone i da li može uopšte da se očekuje neko bitnije takmičenje tako da nismo mogli ni da se spremamo na nekom maksimalnom nivou. Drago mi je što će se ići na Svetski kup u Segedin jer sad mogu da imam jasniju sliku kako će izgledati kraj sezone. Bio sam planirao neki odmor u septembru, ali produžila se sezona za mesec dana i guraćemo do kraja„, naglasio je Marko.

Rezultate Izbornog takmičenja za sastav reprezentacije u sprintu možete pronaći klikom OVDE.

Sledeće nedelje Bačka Palanka će biti poprište Pojedinačnog i ekipnog prvenstva države u kajaku i kanuu sprint.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here