Кајакашка репрезентација освојила две бронзане медаље

Дуња Станојев и Дина Бацељ, првакиње овогодишњег Европског првенства, освојиле 5. место у финалу у двоседу на 500м за јуниорке

304
ФОТО: Кајак кану клуб Tarkett

Светско првенство за јуниоре и сениоре до 23 године завршено је у недељу 04.09. Двадесет шест различитих репрезентација успело је да освоји једно од одличја на овом првенству. Репрезентација Србије освојила је две бронзане медаље. Обе медаље за Србију освојио је млађи сениор Бојан Зделар, члан „Вал“- а из Сремске Митровице.


Што се тиче учинка такмичара ККК Tarkett, нико није успео да довесла до медаље, али су скоро сви успели да уђу у финала и борбу за одличја.

Андреа Парошки, дебитанткиња на Светском првенству, учествовала је у дисциплини к4 500м за јуниорке. Четверац у саставу Сарић-Добо-Парошки-Пешић у Б финалу биле су осмопласиране, што је у укупном пласману 17. место на свету.

Дуња Станојев и Дина Бацељ, званичне првакиње овогодишњег Европског првенства, освојиле су 5. место у финалу у двоседу на 500м за јуниорке. Дина је веслала и микс двосед (мушко – женски) са клупским и репрезентативним колегом Страхињом Драгосављевићем на истој деоници од 500м. Они су у веома узбудљивој трци у фото финишу изгубили 3. место за 0,09 секунди и освојили 5. место у финалу.

Страхиња и Вељко Вјештица веслали су двосед на 500м за јуниоре и нажалост нису успели да се пласирају у финале. Обојица су по годинама још увек кадети и улазе у јуниорску категорију тек следеће године, тако да је пред њима још две године такмичења у јуниорској конкуренцији.

Вељко је са репрезентативним колегом Мањенчић Луком, чланом KK Зорка из Шапца, у двоседу на 1000 м за јуниоре остварио пласман у финале, где су заузели 8. место.
Дуња Станојев је поред двоседа веслала и три једноседа на деоницама од 200м, 500м и 5000м.

У дисциплини на 200 м заузела је 6. место у финалу, док је на 500м била 5. у финалу.
Последњег такмичарског дана изашла је и на трку на 5 км и освојила 10. место.
Дуња се ове године опрашта од јуниорске категорије и следеће прелази у млађе сениоре.

Сви остали наступиће још и на такмичењу „Олимпијске наде“ које ће се одржати од 8. до 11. септембра у Братислави (СВК). Од 14. септембра очекује нас Првенство Србије за све категорије у Београду. Од октобра стартују са припремама за наредну сезону.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here