КKК „Tarkett“ без медаља у Бездану, два кајака се преврнула

Због великих таласа, пионир и пионирка се преврнули у воду

515
Фото: Pexels

Традиционално, кајакашка сезона почела је у суботу (09.04.) у Бездану и трке су се веслале на 2000 метара. Поред бачкопаланачког ККК „Tarkett“ било је још десет клубова из Србије.


Учешће су узеле и три екипе из Мађарске и по једна из Словачке и Словеније. Било је и по 20 учесника у трци, које су веслане на 2000 метара. Испред ККК „Tarkett“ је ишла мала екипа, под вођством Мирослава Туцкешића. Седморо пионира и кадета. Срећа их није пратила на овом такмичењу, услед веома лоших временских услова.

Након прве трке почело је јако невреме, па су трке одложене на сат времена. Иако се време донекле стабилизовало, на води су били велики таласи, услед удара ветра, па се десио пех пионирима ККК „Tarkett“. Један пионир и једна пионирка су се у току трке преврнули из чамца, у питању су кајакаши који су тек прешли у категорију пионира и тек начили да веслају велики кајак, али нису имали среће са временским условима.

На овом такмичењу у Бездану нико од Бачкопаланчана није освојио медаљу, а учествовали су Маја Икић, Јована Радоја, Сара Рађеновић, Марко Туцкешић, Вук Лажетић, Михајло Ћурковић и Андреа Парошки.

Репрезентативни део екипе ККК „Tarkett“ се припрема за Државно првенство на 5000 метара које ће се одржати у Бачкој Паланци предстојећег викенда.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here