ККК „Таркетт“ освојио Првенство Војводине у мини кајаку

Будућност бачкопаланачког спорта!

505

Само недељу дана након завршетка Мини кајак лиге, најмлађи такмичари „Таркетт“-а учествовали су на Отвореном првенству Војводине у мини кајаку, за дечаке и девојчице рођене од 2010. до 2013. године.

Првенство је одржано у Апатину у суботу (06.08.), а екипа „Таркетт“-а се кући вратила са укупно 11 освојених медаља, од чега су 2 златне, 4 сребрне и 5 бронзаних.

У конкуренцији дечака рођених 2013. године у трци мини једноседа на 1000м Бељански Никола освојио је бронзану медаљу. Бељански је веслао и мини двосед на дупло краћој деоници од 500м са Стевић Урошем и довеслали су до златног оличја. У истој трци „Таркетт“ је имао још једну посаду двоседа у саставу Кецман Михаило – Вранац Вељко који је довеслао до бронзане медаље.

Код дечака рођених 2012. године такође није изостало медаља, па је најуспешнији био Роквић Теодор, који је у кајаку једноседу освојио сребрну медаљу, а до истог одличја је довеслао и у двоседу са Суботић Лазаром.

У тркама четвераца, 2013. и 2012. годиште се спајају, па је „Таркетт“ и у овој трци на деоници од 500м имао две посаде. Сребрну медаљу освојио је мини четверац у саставу Суботић Лазар – Радовановић Филип – Маринковић Филип – Радоја Вукашин, док је бронзану медаљу освојио четверац у саставу Јакшић Никола – Бјелош Страхиња – Стевић Немања – Парабуцки Ненад.

У конкуренцији дечака и девојчица рођених 2011. године, освојено је укупно 4 медаље. Две бронзане су припале мушком делу екипе, једна бронзана медаља мини четверцу у саставу Новак Стефан – Миливојевић Ненад – Томић Лазар – Драгосављевић Милан, и друга бронза мини двоседу у саставу Новак Стефан – Стојаковић Лазар.

Друге две медаље припале су женском делу екипе, златна мини двоседу у саставу Вјештица Вања – Иванковић Марија, и сребрна мини четверцу у саставу Иванковић Марија – Вјештица Вања – Кнежевић Софија- Ђилас Милка.

У свеукупном пласману, „Таркетт“ је освојио титулу Првака Војводине са освојених укупно 143 бода. На другом месту је екипа „Дунав“-а из Бездана са 104,5 бода, док је трећепласирана екипа „Братство“ Кањижа са 99 бодова.

Већ следећег викенда „Таркетт“ је домаћин на Првенству државе у мини кајаку. То је уједно и последње такмичење у овој години за децу овог узраста. Позивамо све суграђане и љубитеље кајака, да у суботу 13.08. у 10 часова дођу на Тиквару и подрже наше најмлађе кајакаше.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here