Marko Dragosavljević: „Do sredine januara treniram u Bačkoj Palanci“ (VIDEO)

992

Početni deo pripremnog perioda u Bačkoj Palanci odrađuje Marko Dragosavljević. Dvostruki šampion Evrope u jednosedu na 200 metara prvi deo priprema koji provodi u svom gradu provodi odrađuje na suvom: u teretani, na ergometru i na trčanju.

Najviše radim na snazi i na tome da povećam svoju izdržljivost u teretani, kako bih mogao da uradim što više ponavljanja sa velikim težinama jer mislim da će mi to dosta pomoći na mojoj deonici od 200 metara.„, kaže Marko.

Bazični deo priprema Dragosavljević odrađuje prema planu svog trenera, Uroša Pavlovića.

Trening je organizovano šaroliko. Radim sa svim spravama koje se mogu videti u teretani, ali najviše radim benč i privlak, zgibove radim sa dosta opterećenja, kao i propadanja. Radim na eksplozivnim ponavljanjima, ali i van teretane ubacujem i eksplozivno trčanje na kratkim deonicama„, naglašava Dragosavljević.

Osim teretane i trčanja, Marko redovno trenira i na ergometru oko sat vremena jer smatra da bez tog rreninga ne bi mogao jednako dobro da vesla svoju deonicu. Iako zimski deo priprema provodi u Bačkoj Palanci, jednom nedeljno putuje za Šabac gde trenira zajedno sa Nebojšom Grujićem. Osim toga, u Šapcu radi i njegov trener sa kojim se konsultuje u vezi sa napretkom i daljim tokom priprema.

I pored blage zime, Marko ne izlazi na vodu jer smatra da mu u ovom periodu priprema više odgovara suvi trening.

Za trening na vodi ima dovoljno vremena kada od februara krenemo sa treninzima u čamcu jer od tog trenutka nema stajanja do kraja sezone„, dodaje Marko.

Reprezentacija Srbije sredinom januara putuje na Roglu gde će odraditi visinske zimske pripreme, dok će u februaru i martu boraviti u Beleku na prvim veslačkim pripremama.

Ceo razgovor sa Markom Dragosavljevićem možete pogledati na našem Jutjub kanalu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here