Miroslav Rodić je novi selektor reprezentacije za sprint

Stiglo je novo priznanje za Miroslava Rodića, KKK "Tarkett" i bačkopalanački kajak.

451

BEOGRAD: Na sednici Upravnog odbora Kajakaškog saveza Srbije održanoj u petak (05.11.), imenovan je novi selektor za sprint, Bačkopalančanin Miroslav Rodić. Rodić je došao na mesto sada već bivšeg selektora dr Pavla Jovanova koji je na sopstveni zahtev zatražio razrešenje na funkciji koju je obavljao u prethodne dve godine.

Ovom prilikom želim da se zahvalim Kajakaškom savezu Srbije na ukazanoj časti, poverenju i saradnji prilikom obavljanja funkcije selektora za sprint u prethodne dve, izuzetno izazovne godine za srpski kajak i kanu“, napisao je mobli za razrešenje Jovanov.

Funkciju selektora za sprint, Miroslav Rodić je obavljao od novembra 2007. do jula 2016. godine, da bi napravio pauzu u radu sa reprezentacijom do 2018. godine, kada se vratio i preuzeo brigu o ženskom delu reprezentacije.

Menjamo sistem izbora reprezentacije. Dajemo maksimalno trenerima i klubovima kreativnost u sklapanju grupnih posada. Uvodimo decentralizovani sistem po uzoru na mađarsku reprezentaciju. Očekujemo da će po ovoj formuli šansu dobiti novi mladi treneri koji će iznedriti mlade takmičare koji bi trebalo da posetpeno zamene starije. Očekuje nas prakticno podmlađivanje ekipe i smena generacije. Pred nama su veliki izazovi, a vreme nam nije saveznik s ozbzirom da Pariz i Olimpijske igre kucaju pred vratima. Nemamo šansu za popravni, očekuje nas efikasan rad, kako bi neutralizovali negativan trend u padu rezultata“, naglasio je novi selektor za sprint.

Rodić je došao na ideju da se vratimo starom sistemu selekcije reprezentacije koji je bio aktuelan u vreme njegovog prvog mandata kada su kajakaši beležili sjajne rezultate na međunarodnoj sceni. 2014. godina na SP u Moskvi osvojeno je rekordnih 5 medalja, a godinu dana kasnije 2015. na EP u Češkoj dosegnut je istorijski maksimum i osvojeno je sedam odličja. Od tada i kreće pad u rezultatima, bez obzira na podatak da je Olimpijskim igrama u Riju, posle tri decenije osvojeno odličje. 2019 godinu kajakaški su završili bez medalja na Evropskim igrama odnosno Evropskom prvenstvu, sa jednom medaljom na SP i svega dva predstavnika kvalifikovana za Igre u Tokiju. Ovu godinu koja je polako na izmaku kajakaški završavaju bez medalje na velikim seniorskim tamičenima i sa razočaravajućim nastupom na OI u Tokiju. Napravljeni su pomaci na EP u Poznanju i SP u Danskoj u odnosu na takmičenja iz 2019. godine, ali to nije bilo dovoljno za odličje na seniorskom dogadjaju ove sezone.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here