Ništa novo, „Tarkett“ ponovo najbolji

Na prvenstvu Vojvodine u mini kajaku

421
Izvor: Nedeljne novine

Najmlađi kajakaši „Tarketta“ su prošle subote na bačkopalanačkom jezeru „Tikvara“ nastavili niz pobeda trijumfovavši na prvenstvu Vojvodine u mini kajaku.


Palančani su na taj način nastavili dominaciju u ovom sportu u Vojvodini, pa i Srbiji. Mladi kajakaši „Tarketta“ su na prvenstvu Vojvodine osvojili deset medalja (četiri zlatna i po tri srebrna i bronzana odličja).

Zlatne medalje su osvojili mini kajak dvosed devojčica na 500 metara Vanja Vještica – Sofija Knežević za 2011. godište, zatim mini kajak dvosed devojčica na istoj deonici Lana Kapelan – Maja Ikić u dve godine starijem uzrastu (2009.), kao i posada mini kajak četverca dečaka na pola kilometra za 2011/12 godište u sastavu Lazar Stojaković – Stefan Novak –Lazar Tomić – Nenad Milivojević i posada mini kajak četverca devojčica na 500 metara za isto godište u sastavu Sofija Knežević – Teodora Stojadinović – Milka Đilas – Elena Frazi.

Srebrne medalje su pripale Maji Ikić u mini kajak jednosedu na jednom kilometru za 2009. godište, Aleksi Krnaču u mini kajak jednosedu na 1.000 metara za 2009. godište, kao i mini kajak dvosedu dečaka na pola kilometra za 2011. godište Lazar Stojaković – Stefan Novak.

Bronzama su se okitili Vanja Vještica u mini kajak jednosedu na 1.000 metara za 2011. godište, mini kajak dvosed devojčica na pola kilometra Lara Belević Maksić – Miona Marčeta za 2010. godište, kao i mini kajak dvosed dečaka na 500 metara za 2012. godište Nikola Beljanski – Filip Radovanović.

U ekipnoj konkurenciji je bačkopalanački „Tarket“ sa 244 osvojena boda bio ubedljivo prvi. Palančani su imali čak 40 bodova više od najbližeg pratioca, „Dunava“ iz Bezdana (204) na drugom mestu, a skoro stotinu bodova više od trećeplasiranog „Bečeja“ (152,5 boda).

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here