Ове године за кајак и кану издвојено више средстава

Испред Кајак кану савеза Војводине уговоре је потписала Миљана Бељански, председница савеза

539
Дане Баста и Миљана Кнежевић (Фото: Кајак-Кану Савез Војводине/Фејсбук)

Покрајински секретар за спорт и омладину, Дане Баста, уручио је уторак (08.02.) уговоре о финансирању редовних активности покрајинских спортских савеза. Испред Кајак кану савеза Војводине уговоре је потписала Бачкопаланчанка Миљана Бељански, председница савеза.


Према речима Бељанске, ове године је више средстава издвојено за спорт него претходне и то свим савезима. За портал БАП ВЕСТИ, Миљана је рекла:

– За реализацију посебних програма, односно за организацију Отвореног првенства Војводине смо добили 100.000 динара више. Прошле године је тај износ био 200.000 динара, сада смо добили 300.000. Што и јесте нека реална цифра да би се организовало и реализовало првенство. Прошле године смо морали да скратимо такмичење на 2 дана, уместо предвиђених 3 да би се уклопили у цифру. Због тога су испаштали највише такмичари који су веслали у две категорије, на пример кадети који веслају и за јуниоре, јер су имали мање одмора између трка – наводи Миљана Бељански и додаје:

– Што се тиче годишњег буџета, такође смо добили већи износ у односу на прошлу годину. Уместо прошлогодишњих 1.800.000 ове године нам је буџет 2.050.000 динара. Прошле недеље је УО усвојио финансијски план за ову годину. Као и сваке године највећи износ буде издвојен за куповину спортских реквизита за клубове из Војводине – закључује Бељанска.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here