Počela kajakaška takmičarska sezona

U Bezdanu održana 31. regata u kajaku

417

Kajakaška takmičarska sezona otvorena je u subotu 10. aprila u Bezdanu.


Kajakaški klub „Dunav“ prošle godine zbog početka epidemije sa korona virusom nije organizovao 31. međunarodnu regatu, ali ove godine uz poštovanje svih postojećih mera zaštite regata je organizovana.

Takmičenje sa dugom tradicijom održano je na zadovoljstvo mnogih klubova i kajakaša iz Srbije koji su željni takmičenja. Prava šteta što se nije ponovila slika iz prethodnih nekoliko godina kada je predivna kanalska obala u Bezdanu bila prepuna malih i velikih kajakaša i njihovih navijača, a izostao je ove godine i epitet „međunarodni“, jer bilo bi problema i komplikacija u prelascima državnih granica. Ipak, domaćinima i svim sportistima je najvažnije da je takmičenje održano, posebno onim u najmlađim kategorijama.

Oops...
Slider with alias petrusha not found.

 

Organizatori su dali sve od sebe da sve protekne u najboljem redu.

Održano je 15 trka na deonici od 2.000m u mini kajaku i kajaku, a učestvovali su takmičari iz klubova „Tarkett“ i „Elit“ iz Bačke Palanke, „Liman“ i „Vojvodina“ iz Novog Sada, „Bratstvo“ Kanjiža, „Tisin cvet“ Senta, „Panonija“ Apatin, „Sombor“ iz Sombora i kao domaćin „Dunav“ iz Bezdana.

Kajak Kanu Klub Tarkett iz Bačke Palanke je predstavljalo pet takmičara od kojih su najzapaženiji rezultat ostvarili Sergej Bailov osvojivši srebrnu medalju u kategoriji pionira i Maja Ikić bronzanu u kategoriji devojčica do 12 godina.


Pogledaj: Miljana Beljanski predsednica KKSV

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here