Шампионски пехар поново у Бачкој Паланци са 33 освојене медаље

ККК "Tarkett" - Они су шампиони Србије!

1655

БЕОГРАД – Од 14. до 17. септембра одржано је Првенство државе за све категорије у кајаку и кануу, чиме је и званично завршена сезона такмичења за ову годину. На београдској Ади циганлији, за 4 дана извеслано је 170 трка, у четири различите категорије, пионирској, кадетској, јуниорској и сениорској, као и 3 трке у новој дисциплини- веслање на СУП дасци.


У конкуренцији 26 клубова, „Tarkett“ је постао нови првак државе и вратио пехар у Бачку Паланку са освојених 567,5 бодова, испред шабачке „Зорке“ која је освојила 556 бодова и новосадске „Војводине“ која је освојила 325 бодова.

Када је реч о пионирској конкуренцији, освојена је само једна медаља. У трци четвераца за пионирке постава „Tarkett“-а у саставу Икић Маја – Рађеновић Сара – Стојисављевић Анђелија – Капелан Лана прве су прошле кроз циљ и окитиле се златном медаљом. „Таркетт“ је у овој категорији имао 9 представника, који су својим резултатима допринели да пионирска категорија у екипном пласману заузме 3 место са освојених 74,5 бода, иза другопласиране „Зорке“ из Шапца (87 бодова) и првопласираног „Дунава“ из Бездана (103 бода).

У категорији кадета, освојено је укупно 8 медаља, од чега 6 златних, 1 сребрна и 1 бронзана. У мушкој конкуренцији освојено је 5 златних медаља. Вјештица Вељко освојио је две златне медаље у једноседима на 1000м и 500м, а на најкраћој деоници од 200м Страхиња Драгосављевић је такође дошао до зланог одличја. У двоседу на 500м Драгосављевић Страхиња и Бајилов Сергеј такође су освојили златну медаљу, као и посада четверца на 500м у саставу: Вјештица Вељко – Бајилов Сергеј – Ћурковић Милош – Драгосављевић Страхиња. Када је у питању женски део кадетске екипе, на најдужој деоници од 1000м у двоседу Радоја Јована и Икић Маја прошле су треће кроз циљ и освојиле бронзану медаљу. На истој деоници, четверац у саставу: Роквић Лена – Стојисављевић Анђелија – Капелан Лана – Рађеновић Сара довеслао је до златног одличја, док је четверац на дупло краћој деоници од 500м у саставу: Икић Маја – Рађеновић Сара – Стојисављевић Анђелија – Капелан Лана освојио сребрну медаљу. У свеукупном пласману, кадети су освојили екипно 2 место са 140 бодова, иза првопласираног „БСК“-а из Борче (146 бодова), док је на трећем месту шабачка „Зорка“ са освојених 119,5 бодова.

У јуниорској категорији, такмичари „Tarkett“-а освојили су 9 медаља и то 6 златних и 3 сребрне. У женској конкуренцији у једноседу на 500м „Tarkett“ је имао две представнице: Дуњу Станојев која је освојила златну медаљу и Дину Бацељ која је освојила сребрну медаљу. Дуња је и на деоници од 200м у једноседу такође дошла до златног одличја, док су она и Дина у двоседу на 500м потврдиле свој квалитет и такође освојиле златну медаљу. Дина Бацељ је поред двоседа на 500м веслала и двосед на 200м, са Парошки Андреом и освојиле су сребрну медаљу. Још једна медаља је освојена у женској конкуренцији, и то четверац на 500м у саставу: Кајтез Ања – Радоја Јована – Сич Невена – Дамјанов Ивана, оне су прве прошле циљну линију и освојиле златну медаљу. Медаље нису изостале ни у мушкој конкуренцији, па је Страхиња Драгосављевић показао још једном свој квалитет, освојивши злато у једноседу на 200м, док је у двоседу са Вјештица Вељком на деоници од 500м освојио сребрну медаљу. У трци четвераца на 500м посада „Tarkett“-а у саставу: Вјешитца Вељко – Јаковљевић Лука – Икић Дамир – Драгосављевић Страхиња окитио се златним одличјем. Када је у питању екипни пласман јуниора, „Tarkett“ се нашао на самом врху табеле са освојених 148 бодова, на другом месту је „Зорка“ из Шапца (133 бода), док је на трећем месту „Тисин цвет“ из Сенте са укупно освојених 86,5 бодова.

Сениорска категорија је уједно категорија у којој је освојено највише медаља, укупно 15, од чега 3 златне, 7 сребрних и 5 бронзаних. На најдужој деоници од 1000м двосед сениора у саставу Векић Стефан – Зорић Миленко дошао је до златног одличја. Мушки четверац у саставу: Зорић Миленко – Векић Стефан – Болтић Симо – Икић Дамир освојио је сребрну медаљу, док је женски четверац у саставу : Бељански Миљана – Младеновић Јована – Рајак Светлана – Стојковић Невена на најдужој деоници довеслао до бронзаног одличја. На дупло краћој деоницИ од 500м Дуња Станојев је у једноседу освојила бронзану медаљу, док је у двоседу са Бацељ Дином освојила сребрно одличје. У мушкој конкуренцији двоседа „Tarkett“ је имао две посаде и обе су освојиле медаље, Векић Стефан и Стефановић Страхиња освојили су сребрну медаљу, док су Драгосављевић Марко и Зорић Миленко довеслали до бронзаног одличја. Када су у питању трке четвераца на деоници од 500м и мушка и женска посада су се окитиле медаљама. Мушки четверац у саставу: Векић Стефан – Зорић Миленко – Стефановић Страхиња – Драгосављевић Марко први је прошао циљну линију и освојио златну медаљу, док је женски четверац у саставу: Бељански Миљана – Младеновић Јована – Парошки Андреа – Дамјанов Ивана дошао до сребрног одличја. На деоници од 200м сениорски део екипе освојио је чак 6 медаља. Марко Драгосављевић је у једноседу дошао до сребрног одличја, у двоседу са Стефановић Страхињом освојио је још једну сребрну медаљу, док је четверац у саставу: Векић Стефан – Карановић Лука – Стефановић Страхиња – Драгосављевић Марко први прошао циљну линију и окитио се златном медаљом. И женски део екипе на најкраћој деоници направио је одличан резулатат. Дуња Станојев је освојила сребрну медаљу у једноседу. Дина Бацељ и Андреа Парошки биле су представнице у трци двоседа и циљ су прошле као трећепласиране и дошле до бронзаног одличја. Такође бронзану медаљу освојио је и четверац у саставу: Бељански Миљана – Младеновић Јована – Рајак Светлана – Стојковић Невена. У екипном пласману „Tarkett“ је у сениорксој конкуренцији освојио 2 место са само 11,5 бодова иза „Зорка“ из Шапца која је освојила 216,5 бодова, док је на трећем месту „Војводина“ из Новог Сада са 185,5 бодова.

За сам крај такмичења, оџане су и трке на СУП дасци на деоници од 200м, где је у женској сениорској конкуренцији Миљана Бељански дошла до сребрне медаље.

„Tarkett“ је укупно освојио 33 медаље, од чега 16 златних, 11 сребрних и 6 бронзаних, што је било сасвим довољно да освоји титулу Првака државе за 2022. годину, врати пехар у Бачку Паланку и на најлепши начин заокружи ову сезону.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here