Сјајан резултат за кајакаше „Tarkett“-a на Ади Циганлији

Одржано прво коло Мини кајак, Пионирске и лиге Олимпијских нада

672
Извор: Facebook/Kajak kanu klub Tarkett

На београдској Ади Циганлији, у суботу 11.06.2022. године, одржано је прво коло Мини кајак, Пионирске и лиге Олимпијских нада. У конкуренцији 25 клубова, „Tarkett“ је направио сјајан резултат.


Када је реч о Мини кајак лиги, освојено је укупно 9 медаља, од чега 2 златне, 4 сребрне и 3 бронзане. Најуспешнији је био Бељански Никола у конкуренцији дечака 2013/2014. годиште са освојене две златне медаље, у мини кајаку једноседу на 1000м, и у мини двоседу на 500м са Стевић Урошем. Сребрне медаље кући су однели Теодор Роквић и Филип Радовановић у конкуренцији дечака 2012. годиште у мини двоседу. И код дечака у 2011. годишту Новак Стефан и Стојаковић Лазар такође су довеслалии до сребрне медаље у мини двоседу на деоници од 500м. Најмлађи дечаци у конкуренцији дечака 2012/2013. годиште, окитили су се сребрном медаљом у мини четвороседу такође на деоници од 500м и то у саставу Стевић Немања-Радоја Вукашин-Радовановић Филип-Бјелош Страхиња.

Ни код девојчица није изостало медаља, па су Вјештица Вања и Иванковић Марија прошле кроз циљ као другопласиране и освојиле сребну медаљу у мини двоседу у конкуренцији девојчица 2011. годиште. Освојене су 3 бронзане медаље, и то Станчевић Ања у кајаку једноседу на 1000м у конкуренцији девојчица 2012. годиште, Теодор Роквић такође у једноседу код дечака 2012. годиште, као и четверац у конкуренцији девојчица 2010/2011. годиште у саставу Вјештица Вања- Иванковић Марија- Стојадиновић Теодора- Кнежевић Софија. У свеукупном пласману, мини кајакаши Таркетта освојили су екипно прво место са освојених 249 бодова, испред шабачке „Зорке“ (217,5) и „Дунав“ из Бездана (138,5).

Када је реч о Пионирској лиги, кајак кану клуб „Tarkett“ је у екипном пласману заузео 4 место, са освојене две медаље, сребрном у кајаку четвороседу у саставу Ћурковић Михајло-Туцкешић Марко-Суботић Марко-Вујичић Вук и освојеном златном медаљом у женском четверцу у саставу Икић Маја-Капелан Лана-Стојисављевић Анђелија-Рађеновић Сара, обе на деоници од 500м.

Од ове године уведена је и Лига Олимпијских нада, па је „Tarkett“ и у овој лиги имао освајаче медаља. Освојене су две сребрне и једна бронзана медаља. У конкуренцији дечака 2006/2007. годиште, сребрну медаљу у кајаку једноседу освојио је Милош Ћурковић на деоници од 500м. Милош је такође освојио и бронзану медаљу у истој конкуренцији али у кајаку двоседу са клупским партнером Бајилов Сергејом на деоници од 500м. У конкуренцији дечака 2005. годиште, Лука Јаковљевић је у кајаку једноседу на 500м, прошао кроз циљ као другопласирани и тиме освојио сребрну медаљу. У свеукупном пласману, када је реч о Лиги Олимпијских нада, „Tarkett“ је освојио екипно прво место са освојених 96,5 бодова.

У оквиру Мини кајак, Пионирске и лиге Олимпијских нада, одржана је и традиционална регата „Трофеј Београда“, па су трке пионира, кадета и јуниора бодоване за укупни пласман на поменутој регати. Треће место освојио је БСК из Борче са 54,5 бодова, друго Зорка из Шапца са 66 бодова, а прво место је припало Таркетту са укупно освојених 80,5 бодова.

Иако је „Tarkett“ направио сјајан резултат, такмичари настављају са даљом припремом, јер их већ 09.07. чека Друго коло Мини кајак, Пионирске и лиге Олимпијских нада и то на домаћем терену, у Бачкој Паланци.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here