Стефан Векић и Страхиња Стефановић обезбедили место у националном тиму

515

БЕОГРАД: Успешно је одржан први дан Купа Србије за 2022. годину. Куп Србије у кајаку и кануу спринт традиционално је прво Национално изборно такмичење за састав репрезентације.


Осим финалне трке у К1-500 у конкуренцији сениорки, мушке сениорске посаде двоседа на 500 метара веслале су финалну трку изборног програма за састав националног тима. Према правилнику две првопласиране посаде такмичиће се на првом Светском купу у Рачицама.

У конкуренцији осам посада, место у националној селекцији изборили су чланови ККК „Таркетт“, Стефан Векић и Страхиња Стефановић који су победили, док су другим местом, пласман на Светски куп изборили Марко Новаковић и Владимир Торубаров.

Другог дана Купа Србије у петак (29. април) веслаће се 20 финалних трка, док ће у програму Националног изборног такмичења веслати посаде мушких четвераца на 500 метара, као и мушких двоседа на 1000 метара.

Такмичење почиње у 10:00 часова. У преподневном делу програма веслаће се финала на 500 и 1000 метара. Послеподневни програм почиње од 14:30.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here