Stefanović najbrži reprezentativac Srbije na izbornoj trci u K1-200m (VIDEO)

Član KKK "Tarkett", Strahinja Stefanović, bio je ubedljiv u važnoj izbornoj trci za plasman na Svetski kup u Segedinu. Dragosavljević se nije plasirao. U Segedinu odluka ko ide na Olimpijske igre, Stefanović ili Novaković.

682

PLOVDIV: Nedelja nacionalnih izbornih trka završena je danas u Plovdivu gde su se četvorica najbržih u jednosedu na 200 metara takmičili za mesto u reprezentaciji Srbije i učešću na Svetskom kupu u Segedinu.


S obzirom na činjenicu da kod nas još uvek ne postoji staza sa startnim blokovima, četvorica najbržih sprineta: Marko Dragosavljević, Marko Novaković, Nebojša Grujić i Strahinja Stefanović snage su odmerili na stazi u Plovdivu. Trka u bugarskom regatnom centru određivala je sastav tima koji će braniti boje Srbije na ovogodišnjem Svetskom kupu koji se od 14. do 16. maja održava u Segedinu.

Najbrži na izbornoj trci na najkraćoj deonici bio je svetski vicešampion Strahinja Stefanović, dok je preostalo mesto u nacionalnoj selekciji pripalo nekadašnjem šampionu Evrope u toj disciplini, Marku Novakoviću. Preostala dva mesta zauzeli su Marko Dragosavljević (dvostruki šampion Evrope u K1-200), dok je kao četvrti kroz cilj prošao Nebojša Grujić koji je posle nezgode na Collagenfix Kupu Srbije u Plovdiv otputovao sa pet šavova na nozi.

„Bilo mi je super. Pobedio sam. Prezadovoljan sam jer mi je ovo bila prva trka. Idemo dalje. Sledeći je Svetski kup i to je ono za šta ću se u narednom periodu spremati“, naglasio je Stefanović koji se u K1-200 nije takmičio od 2019. godine kada je osvojio srebrnu medalju na šampionatu sveta i izborio kvotu za Olimpijske igre za tu disciplinu.

Preostalo mesto na Prvom svetskom kupu izborio je Marko Novaković:

„Bila je teška trka. Iskreno, nadao sam se da ću biti malo možda bliže Strahinji, ali dobro, u suštini sam zadovoljan što sam ušao u prva dva. Idem dalje sada, ostaje nam još da radim. Na kraju će bolji pobediti i to je to“.

Konačna odluka o tome ko će Srbiju predstavljati na najvećoj sportskoj smotri u prestonici Japana, zavisiće od rezultata Stefanovića i Novakovića u Segedinu.

Prethodno je pobedom u K1-1000 na Collagenfix Kupu Srbije mesto na dodatnim evropskim kvalifikacijama za Olimpijske igre izborio Bojan Zdelar. U utorak su na izbornim trkama na Adi Ciganliji mesto na dodatnim evropskim kvalifikacijama u Segeidnu izborile Marija Dostanić i Kristina Bedeč u K2-500, dok su u K2-1000 mesto u timu zauzeli Evrin Holpert i Mihailo Subotić.

Dodatne evropske kvalifikacije za Olimpijske igre veslaće se u Segedinu 12. i 13. maja, dok se od 14. do 16 maja takmičenje u Segedinu nastavlja Svetskim kupom.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here