Strahinja Stefanović u polufinalu OI

Za mesto u poslednjem finalu K1-200 u istoriji kajak sprinta, Stefanović će se boriti sutra (05.08.) u 2:30 po srpskom vremenu

703
Izvor: kajaksrbija.rs

TOKIO: Strahinja Stefanović izborio je direktan plasman u polufinale jednoseda na 200 metara. Svetski vicešampion iz Segedina mesto u polufinalu izborio je trijumfom u kvalifikacijama u kojima je najkraću deonicu u sprintu izveslao za 34.996 sekundi.


Posle nešto sporijeg starta, Strahinja je odličnom vožnjom prestigao Argentinca Rubena Rezolu (35.059) koji se, takođe, plasirao u polufinale.

– Nisam se još u potpunosti navikao na vremensku razliku pa mi je malo čudan osećaj. Bez obzira na to sam uspeo da se fokusiram na trku. Što se kvalifikacija tiče ja sam zadovoljan. Bilo je dobro iako je vetar duvao u leđa sa strane pa sam morao da se borim sa tim. Ono što je najvažnije jeste da sam solidno izveslao trku i plasirao se direktno u polufinale. Sutra očekujem dosta bolju trku. Daću sve od sebe i nadam se da ću ući u finale – naglasio je Strahinja posle trke.

Za mesto u poslednjem finalu K1-200 u istoriji kajak sprinta, Stefanović će se boriti sutra (05.08.) od 2 sata i 30 minuta po srpskom vremenu.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here