Такмичари ККК „Tarkett“ потврдили квалитет на Купу Србије

Најуспешнији су били кадети и јуниори

394

БЕОГРАД – На Ади Циганлији у Београду, од 28. до 30 априла, одржан је Куп Србије у кајаку и кануу на мирним водама. Ово је уједно било и прво национално изборно такмичење за улазак у репрезентацију Србије.


Учествовали су такмичари у све четири категорије: пионири, кадети, јуниори и сениори. Од такмичара из ККК “Tarkett“ најуспешнији су били кадети и јуниори. Када је реч о пионирима, ово је прва година у којој је ова категорија могла да учествује на Купу Србије. Финале у кајаку једноседу успели су да изборе Ћурковић Михајло и Капелан Лана, на дистанци од 1000 метара, иако нису успели да довеслају до одличја, ово је свакако велики успех за њих.

У категорији кадета, први на дистанци од 1000 метара био је такмичар ККК “Tarkett“,  Вјештица Вељко. На дупло краћој деоници од 500 метара прво место је освојио Драгосављевић Страхиња, док је Вјештица Вељко заузео друго место. На деоници од 200м, у истој категорији, Страхиња Драгосављевић је поновио успех са 500 метара и такође први прошао кроз циљ.

Када је у питању категорија јуниора, овог пута женски део екипе је показао да је у завидној форми, то говоре и следећи резултати: Станојев Дуња је освојила 3 златне медаље на све три дистанце (1000, 500 и 200 метара), док је Дина Бацељ у тркама на 500 и 200 метара дошла до бронзаног одличја. Мушки део јуниорске екипе изборио је четири финала.

Најближи освајању медаље је био Икић Дамир у дистанци на 1000 метара освојивши четврто место. Трке у сениорској категорији су увек трке које изазивају највећу пажњу, тако је било и овог пута. Такмичари ККК “Tarkett“ Векић Стефан и Стефановић Страхиња освојили су златну медаљу у кајак двоседу на дистанци од 500 метара и тиме обезбедили своје место у националном тиму. Стефан Векић је и у кајаку једноседу потврдио своје место у репрезентацији Србије освојивши сребрну медаљу на дистанци од 500 метара. Такмичар ККК “Tarkett“ Миленко Зорић је у К2 са партнером из шабачке Зорке освојо бронзану медаљу на дистанци од 1000 метара, ово је уједно била и проба за трку двоседа за Светски Куп.

Од прошле године уведена дисциплина у сенирској конкуренцији, мушко- женски микс двосед веслао се као последња и можда и најатрактивија трка Купа Србије. У тој трци представници ККК “Tarkett“ Станојев Дуња и Драгосављевић Марко први су прошли кроз циљ и тиме потврдили свој квалитет.

Куп Србије је међу првим такмичењима у сезони, и свакако прилика да такмичари после зиме и припремног периода виде где се налазе наспрам своје конкуренције и добар подстрек за наставак сезоне.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here