„Tarkett“ доминантан на домаћем терену

Учествовао је 21 клуб из Србије и око 280 такмичара

357

БАЧКА ПАЛАНКА – Од 01. до 03.07., на Тиквари се одржало Отворено првенство Војводине у кајаку и кануу на мирним водама.


Учествовао је 21 клуб из Србије и око 280 такмичара. Кајак кану клуб Tarkett је освојио укупно 40 медаља, од чега 21 златну, 12 сребрних и 7 бронзаних.

Пионири Tarkett-а су освојили укупно 4 медаље, 2 сребрне и 2 бронзане. Обе сребрне медаље освојио је Данило Кесић у дисциплини кануа на 1000м и 500м, такође у дисциплини кануа на 1000м веслао је и Миленко Мочевић и окитио се бронзаном медаљом. Икић Маја и Рађеновић Сара су у двоседну на 500м такође освојиле бронзану медаљу.

Када је реч о екипном пласману пионира, Tarkett је освојио 2 место са освојених 56 бодова, иза првопласираног Бездана (98 бодова), а испред трећепласиране Зорке из Шапца (45,5 бодова).

У категорији кадет,а Tarkett је освојио укупно 10 медаља, 5 златних, 4 сребрне и 1 бронзану, што је било довољно да кадети у свеукупном пласману освоје прво место.

Најуспешнији су били Вељко Вјештица и Страхиња Драгосављевић јер су у све три дисциплине које су веслали освојили златне медаље, Вељко у једноседу на 1000м, а Страхиња у једноседу на 200м, заједно у двоседу на 500м и са Ћурковић Милошем и Бајилов Сергејом у четверцу на 500м.

Поред златне медаље из четверца Милош Ћурковић и Сергеј Бајилов су се окитили и бронзаном медаљом у довседу на 1000м. Ни у женском делу кадетске екипе медаље нису изостале. Четверац у саставу Говедарица Лана – Рађеновић Сара – Икић Маја – Радоја Јована је на дистанци од 1000м други прошао кроз циљ, чиме су девојке освојиле сребрну медаљу. У дисциплини четвераца на 500м Tarkett је имао две посаде и обе су освојиле медаље, златну постава Сич Невена – Кајтез Ања – Радоја Јована – Роквић Лена, а сребрну Икић Маја – Стојисављевић Анђелија – Капелан Лана – Рађеновић Сара. У дисциплини двоседа на 500м сребром су се окитиле Кајтез Ања и Сич Невена, а на деоници од 200м такође сребро освојиле су Икић Маја и Рађеновић Сара.

Јуниорска категорија је категорија у којој је освојено највише медаља. Најуспешнији су били такмичари који су прошли викенд били учесници и освајачи медаља на Европском првенству: Дуња Станојев, Дина Бацељ, Вељко Вјештица и Драгосављевић Страхиња. Свако од њих је освојио по 3 златне медаље. Дуња Станојев је дошла до злата у дисциплини једноседа на 1000м и 200м , као и у двоседу на 500м са Дином Бацељ. Дина је поред злата из двоседа на 500м дошла до злата и у једноседу на 500м, као и у двоседу на 200м са Парошки Андреом. Вјештица Вељко је у једноседу на 1000м дошао до златне медаље. У дисциплини двоседа на деоници од 1000м Ћурковић Милош и Сергеј Бајилов прошли су кроз циљ други и дошли до сребрне медаље.

На дупло краћој деоници, од 500м, у једноседу Лука Јаковљевић је освојио бронзану медаљу. У двоседима је Tarkett имао две посаде и обе су освојила одличја, златно Вјештица Вељко и Драгосављевић Страхиња, а сребрно Икић Дамир и Јефтић Михајло. Tarkett је имао представника и у четверцу на овој деоници па је посада Вјештица Вељко- Драгосављевић Страхиња – Јаковљевић Лука – Икић Дамир кроз циљ прошао први и окитио се златном медаљом. Ни женски четверац на деоници од 500м није остао без медаље, посада у саставу Сич Невена – Кајтез Ања – Радоја Јована – Говедарица Лана други је прошао циљну линију, освојивши сребро. На најкраћој деоници од 200м Јефтић Михајло је освојио бронзану медаљу у једноседу, док је у двоседу са Страхињом Драосављевићем дошао до злата. Укупно 14 медаља у овој категорији, од чега 9 златних, 4 сребрне и 1 бронзана, било је довољно да јуниори екипно освоје убедљиво прво место са 177,5 бодова, испред трећепласиране Војводине из Новог Сада (74 бода) и другопласираног Тисиног цвета из Сенте ( 113,5 бодова).

Једанаест медаља је освојено у сениорској категорији, од чега 6 златних, 3 сребрне и 2 бронзане, и у екипном пласману је Tarkett освојио 2 место иза новосадске Војводине, а испред трећепласираног Бечеја. На најдужој деоници од 1000м освојене су две сребрне медаље, у једноседу је освојо сребро Миленко Зорић, а у двоседу Икић Дамир и Никола Карановић. На деоници од 500м злато је освојила Дуња Станојев у једноседу, као и у двоседу заједно са Дином Бацељ. Такође двосед на деоници од 500м веслали су Векић Стефан и Миленко Зорић и дошли су до сребрног одличја, поред медаље из двоседа Миленко Зорић и Стефан Векић су са Болтић Симом и Драгосављевић Марком у четверцу на 500м дошли до златне медаље. Најкраћа и најзанимљивија је увек стаза од 200м, па је управо на овој деоници освојено и највише медаља када су у питању сениори. У једноседу на 200м, Драгосављевић Марко је убедљивом победом освојио злато. У конкуренцији сениорки у једноседу на деоници од 200м, Tarkett је имао две представнице, Дуњу Станојев која је освојила злато и Андреу Парошки која је дошла до бронзаног одличја. Андреа је поред једноседа и у двоседу са Дином Бацељ дошла до медаље, али овај пут златне. Четверац на 200м у саставу Икић Дамир – Јаковљевић Лука – Јефтић Михајло- Карановић Никола освојио је сребрну медаљу.

Од ове године дисциплина уведена у програм Отвореног првенства Војводине је веслање на СУП даскама на деоници од 200м, па је Таркетт и у овој дисциплини имао представника, Миљану Бељански, која је тренер у кајак кану клубу Tarkett. Миљана је освојила златну медаљу и тиме заокружила број укупно освојних медаља на овом такмичењу на 40.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here