„Tarkettu“ prvo mesto

Na prvenstvu Srbije u mini kajaku

526
Foto: KKK "Tarkett"/Facebook

Kajakaši „Tarketa“ su osvojili prvo mesto na prvenstvu Srbije u mini kajaku u Višnjićevu.


Nisu Palančani osvojili puno medalja, tek pet (po dva zlata i srebra i jednu bronzu), jer se tu ne boduju prva tri mesta već se ide na masovnost takmičara.

Zlatne medalje su osvojili mini kajak četverac devojčica na 500 metara za 2011/12 godište u sastavu Sofija Knežević – Milka Đilas – Elena Frazi – Marija Ivanković, kao i posada mini kajak četverca dečaka na istoj deonici za isti uzrast Lazar Tomić –Lazar Stojaković –Stefan Novak – Nenad Milivojević.

Dve srebrnemedalje su pripale Maji Ikić u mini kajak jednosedu na 1.000 metara za 2009. godište i mini kajak dvosedu devojčica na pola kilometra za 2009. godište Maja Ikić – Lana Kapelan.

Jedina bronza je pripala mini kajak dvosedu dečaka na 500 metara za 2011. godište Stefan Novak – Lazar Stojaković.

Mladi kajakaši „Tarketa“ su istovremeno nastupili na tradicionalnoj regati „Staniša Radmanović“ u Višnjićevu gde su osvojili dve medalje, srebrnu i bronzanu. Srebrna medalja je pripala pionirskom dvosedu dečaka na 500 metara Marko Tuckešić – Mihajlo Ćurković, dok je bronzu osvojio pionirski dvosed devojčica na pola kilometra Maja Ikić – Sara Rađenović.

Na prvenstvu Srbije u mini kajaku je „Tarket“ ekipno bio ubedljivo prvi sa 360,5 bodova, ispred šabačke „Zorke“ sa 291,5 i trećeplasiranog „BSK“- a iz Borče sa 264 boda.

Kada je u pitanju regata „Staniša Radmanović“, Palančani su u ekipnom plasmanu podelili osmo mesto sa ekipom „Hariz Suljić“ iz Brčkog sa po 22,5 boda.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here