Uspešan završetak sezone

Iz Kajak kluba „Elit“

299
Izvor: Nedeljne novine

Kajakaši „Elita“ su učestvovali na ekipnom i pojedinačnom prvenstvu Srbije u Beogradu, a ovo takmičenje je potvrdilo činjenicu da je ova sezona bila uspešna za ovaj klub.


„Elit“ su na beogradskoj Adi Ciganliji predstavljali pioniri Adrijana Duvnjak, Nevena Sič, Rada Rađenović, Mila Važić, Nemanja Duvnjak, Milan Bršadinac, Leona Novaković, Lana Srebro i Jovana Dembicki, a kod kadetkinja Lena Rokvić i Tatjana Kalajić, dok su u juniorskoj konkurenciji imali samo jednog predstavnika Nikolinu Margić.

U pionirskoj konkurenciji je „Elit“ bio odličan četvrti, devetoplasirani je bio u kadetskoj konkurenciji, a kod juniora i seniora je zauzeo petnaesto mesto.

U ukupnom plasmanu je „Elit“ na državnom prvenstvu bio sasvim solidan, deseti.

– Ovi plasmani su toliko značajni ako se zna da se u celoj našoj ekipi takmičilo samo 14 kajakaša, jedanaest pionira, dva kadeta i jedan junior sa daleko brojnijim i iskusnijim klubovima. Ako znamo da je na ekipnom i pojedinačnom prvenstvu države nastupilo 27 klubova iz Srbije, onda je naš rezultat još značajniji.

– Naredne sezone ćemo imati veći broj takmičara u mlađim kategorijama. Ove sezone smo ih pripremali da i oni krenu stopama starijih klupskih drugova, rekao je Branislav Miškov iz KK „Elit“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here