KK „Kizami“ doneo Srbiji 5 medalja

928

Minulog vikenda, održano je 7. Evropsko prvenstvo i Evropski Kohai kup SKDUN federacije (Šotokan Do Ujedinjenih Nacija) u Subotici.

Na prvenstvu je nastupilo oko 1400 takmičara iz 20 evropskih zemalja.
Za reprezentaciju Srbije iz KK „Kizami“ (Bačka Palanka) nastupilo je 10 takmičara, devetoro mlađih koji su nastupili na Kohai kupu koji je bio deo samoga Evropskog prvenstva i senior Zoran Poznanov koji je nastupio kao član seniorkog tima u borbama.

Najmlađi takmičari KK „Kizami“ su se odlično nosili sa protivnicima starog kontinenta i uspeli da se domognu sledećih medalja:

  • Poznanov Zoran 1. mesto (borbe ekipno)
  • Kovačević Vera 3. mesto (kate pojedinačno)
  • Agić Jovan 3. mesto (kate pojedinačno)
  • Đurić Mihailo 3. mesto (kate pojedinačno)
  • Borocki Marko 3. mesto (kate pojedinačno)

Takođe, u katama su nastupili još Poznanov Tomislav u kategoriji mini-kadeta koji je takmičenje završio već u prvom krugu, kao i Trifunović Milan.

Kovačević Milivoje u kategoriji pionira, koji je zauzeo odlično četvrto mesto, ako se uzme u obzir da je do samoga kraja takmičarske grupe bio na prvog poziciji.
Odličnom izvedbom kata od strane protivnika biva potisnut na treću poziciju, a zatim i na četvrto gde se i zadržao.

Kad je reč o borcima, prvog dana nastupili su dvojica iz grupe kadeta, Tuševljaković Dušan i Lukić Đorđe koji su bili zaustavljeni već u prvom krugu od strane Rumunskog borca, odnosno borca iz Belorusije.

Drugi takmičarski dan bio je predodređen za izvedbu kata i borbi ekipno u kadetskoj, juniorskoj i mlađoj seniorskoj kategoriji.

Trećeg takmičarkog dana, kao najzanimljiviji i najatraktivniji deo takmičarskog programa, usedile su borbe pojedinačno i ekipno u seniorskoj muškoj i ženskoj kategoriji.
Iz KK „Kizami“ za seniorski borba tim nastupio je Poznanov Zoran. Posle ubedljive pobede nad ekipom Moldavije od 4:0, i Bugarske od 3:1, ekipa Srbije odlazi u finale sa vrlo nezgodnim Rumunima.
Posle izjednačenog rezultata u prva dva meča, reprezentativci Rumunije su nesmotrenošću i nekontrolisanim udarcima bili dikvalifikovani i samim tim pobede se pripisale srpskim karatistima.

Sledećeg vikenda (17-22 maja), Zoran će sa reprezentacijom Šotokan karate saveza Srbije, otputovati za Češku na Evropsko prvenstvo u (SKIF) federaciji (Šotokan karate internacional federation), gde će braniti zlato, koje je tim Srbije osvojio 2011. u Mađarkoj (Sekešfehervar) i 2014. godine u Drezdenu (Nemačka).

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here