Dobra igra svih selekcija Feniksa

197

Proteklog vikenda u takmičenjima KSV su nastupile tri ekipe KK „Feniks“.


Prva je na teren izašla ekipa mlađih pionira 2010. i mlađi. Ova ekipa je dočekala ekipu KK “Kadet” iz Novog Sada. Prva prvenstvena utakmica donela je veliku želju i borbenost, ali i puno grešaka na obe strane. Feniks je ipak bolje počeo ovaj susret i stvorio prednost od sedam poena, koju su gosti ipak do kraja prvog dela uspeli da smanje na 10:7. U nastavku se vodila veoma neizvesna borba, domaćini su tokom drugog dela kontrolisali minimalnu prednost, ne dozvoljavajući gostima da izjednače pa je na kraju ovog dela rezultat bio 19:17. I u nastavku slična slika, Feniks uspeva da povede, ali ne i da napravi veću razliku , odmah su gosti uspevali da smanje i drže rezultatsku neizvesnost, na kraju ovog perioda
rezultat je glasio 27:23.

Na samom početku poslednjeg perioda Feniks uspeva da malo poveća prednost,
koju uspešno kontroliše do samog kraja i pobeđuje sa 35:33.


Kadeti su igrali u Novom Sadu protiv KK “Olimpik”. Veoma loše su ušli u utakmicu, na samom početku su gubili sa 4:15. Tek od drugog dela počinju da igraju bolje u odbrani i posle toga dolazi do lakšeg postizanja poena i već do poluvremena preokreću rezultat u svoju korist i vode sa minimalnih 23:22. Nastavak nije doneo promene, pa Feniks nastavlja da igra dobro u odbrani, ali i dalje ne toliko efikasno u napadu.

Ipak rezultatska prednost se povećava na 38:25. U poslednjem periodu je bilo značajno što su igrači Feniksa uspeli da kontrolišu rezultat, pa malo opuštanje na kraju meča nije uticalo na konačnih 51:40.


Pioniri su gostovali u Srbobranu istoimenoj ekipi. Feniks je počeo utakmicu više nego dobro poveo sa 17:2, ali su posle toga kao da su nestali sa terena i već u drugom periodu domaćinu uspevaju da preokrenu rezultat na 30:28. Posle toga se vodila velika borba za svaku loptu. Takav način igre je prouzrokovao veliku neizvesnost pa se otišlo u produžetke, gde su domaćini imali malo više sreće i pobedili su sa 62:63.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here